Londoni pronksimees alistas kõrgushüppes olümpiavõitja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutaz Essa Barshim.
Mutaz Essa Barshim. Foto: SCANPIX

Lausanne'i Teemantliiga etapi üks paremaid tulemus sündis meeste kõrgushüppes, kus olümpiavõitja Ivan Uhhov ületas küll avakatsel kõrguse 2.37, ent pidi ikkagi leppima teise kohaga.

Võitjaks kerkis Londoni olümpiamängudel pronksi saanud 21-aastane Katari kõrgushüppaja Mutaz Essa Barshim, kes ületas ainsana kõrguse 2.39, püstitades sellega ühtlasi uue isikliku rekordi. Varem oli Barshim välistingimustes jagu saanud kõrgusest 2.35 ja sisetingimustes 2.37-st. Tänavu oli seni 2.39 ületanud vaid Uhhov.

Rekordiparandus sündis teisel katsel, kaks korda lati maha ajanud Uhhov viis küll veel oma viimase katse üle kõrgusele 2.41, ent hüpe ebaõnnestus. Barshimi rekord märgib ka Aasia rekordi kordamist - 2.39 on varem ületanud vaid legendaarne Hiina kõrgushüppaja Zhu Jianhua.

Esikolmiku osas kõrgetasemeliseks kujunenud võistlusel esines hästi ka kolmandaks tulnud britt Robbie Grabarz, kelle tulemus 2.37 märgib samuti rahvusrekordi kordamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles