Caspar Austa võitis Jõulumäe rattamaratoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caspar Austa Jõulumäe rattamaratoni finišis.
Caspar Austa Jõulumäe rattamaratoni finišis. Foto: Tarmo Haud

Estonian Cup rattamaratonide sarjas võitis Eesti valitsev maastikurattameister Caspar Austa juba neljanda rattamaratoni käesoleval hooajal. Kaheksast maastikurattavõistlusest koosneva sarivõistluse eelviimasel etapil edestas Austa finišis Allan Orast ja Alges Maasikmetsa 40 sekundiga.

Pärnumaal Jõulumäel toimunud rattavõistlusest võttis kokku osa 1465 ratturit (2011. aastal 1446 ratturit), neist 865 startis 57 kilomeetrise põhisõidu rajale, 25 km pikkuse poolmaratonil osales 378 ratturit ning lastesõitudes 222 väikest ratturit.

Juurikarohke Jõulumäe rattamaratoni rada kulges valdavalt liivase pinnaga männimetsas, kus ei puudunud ka liivased ning pehmed rajalõigud, samuti kiired ja tehnilised laskumised.

Maratoniraja keskosas asunud vahefiniši võidu võttis Sigvard Kukk Raido Kodaniporki ja Caspar Austa ees.

Kiirenduslõigul oli Pärnumaa metsades kiireim Virgo Karu, kes läbis 1,1-kilomeetrise vahelduvate tõusude ja laskumistega rajalõigu ajaga 2.12,0.

Otsustavad sündmused poodiumikohtade jagamisel toimusid raja teisel poolel, kui kümneliikmelisest liidritegrupist eraldusid Caspar Austa ja Allan Oras. Lõpukilomeetritel pani Austa oma tugevuse maksma ning sõitis viimased 5 kilometrit uhkes üksinduses. Finišiheitluses madalamatele poodiumikohtadele oli Oras kiirem vanameister Alges Maasikmetsast, kes omakorda edestas lõpumeetritel oma meeskonnakaaslast Normunds Zviedrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles