Keel: Soome mängis parima koosseisuga, meie pidime mehi katsetama

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Peeter Langovits

Eesti võrkpallikoondis kohtus täna Kalevi spordihallis Soomega ning pidi tunnistama põhjanaabrite 2:3 paremust. Eesti asus kohtumist 2:0 juhtima, kuid seejärel tegi peatreener Avo Keel mitmeid vahetusi ning mäng enam nii hästi ei sujunud.

«Tahan sellel turniiril ikka kõiki mehi näha,» põhjendas Keel vahetusi. «Meil on vaja üldine pilt luua, sest hetkel on veel palju küsimusi õhus.»

Näiteks ei tea Keel veel, mitme libero või mitme nurgaründajaga septembrikuistele EM-valikmängudele minna. Teiste seas vahetus kolmanda geimi alguses ka sidemängija, kui Martti Keel asendas Kert Toobalit. «See vahetus oli enne kokku lepitud. Mul on ka säärega väike probleem ning rumalaid riske ei tasu võtta,» rääkis Toobal pärast kohtumist.

Soome jaoks on toimuv turniir viimane proovikivi enne EM-valikturniiri. «Nemad mängisid põhikoosseisuga lõpuni välja. Meie jaoks on alles esimesed treeningmängud ning seis on teine,» selgitas Keel ning lisas, et kui rootslased poleks kahest varem kokku lepitud sõpruskohtumisest loobunud, siis oleks ka Eesti ehk täna võidu peale mänginud. «Seda ei tea, kas me ilma vahetusteta võitnud oleks, aga võimalused oleks head olnud,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles