Kangur valiksarja täpsemate viskajate, Sokk aga söötjate seas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Timmu Sokk koondise särgis (palliga).
Sten-Timmu Sokk koondise särgis (palliga). Foto: SCANPIX

Korvpalli EM-valikturniir on jõudnud poole peale ning finaalturniiri pääsme eest heitleb endiselt ka Eesti koondis, kes on teeninud kolm võitu ja saanud kaks kaotust. Ka individuaalsete statistikaumbrite järgi kuuluvad mitmed eestlased erinevates kategooriates esirinda.

Kõige paremat kätt on eestlastest seni näidanud Kristjan Kangur, kes on valiksarjas tabanud kahepunktiviskeid 69,7 protsendilise täpsusega ning on selle näitajaga valiksarjas paremuselt teine mees. Esikohal on selles arvestuses Iisraeli koondist esindav ameeriklane Alexander Tyus 75,0 protsendiga.

Skoori on Kangur keskmiselt teinud 16,2 punkti kohtumises ja see annab talle resultatiivsemate mängijate edetabelis 16. koha. Esikohal on Aserbaidžaani koondist esindav ameeriklane Charles Davis 27,0 punktiga.

Kolmepunktiviskeid on eestlastest kõige paremini tabanud Gert Dorbek. 50-protsendilist täpsust näidanud Dorbek on selle näitajaga 18. positsioonil. Esikohal on Bosnia ja Hertsegoviina koondise ääremängija Ante Masic 68,8 protsendilise näitajaga.

Resultatiivsete söötude osas mahub tabeli tippu Eesti koondise mängujuht Sten-Timmu Sokk, kes on kaaslastele andnud keskmiselt 6,2 resultatiivset söötu kohtumise kohta ja on sellega kolmandal positsioonil. Esikohal on selles arvestuses Bosnia ja Hertsegoviina koondist esindav ameeriklane Zackary Wright 8,0 resultatiivse sööduga kohtumise kohta.

Sten-Timmu Sokk mahub tabelisse ka vaheltlõigete osas, kus ta on keskmiselt 1,8 vaheltlõikega 15. positsioonil.

Visete blokeeringute edetablis on eestlastest parimana Janar Talts keskmiselt 1,0 blokeeringuga. See tulemus annab talle 17. positsiooni. Esikohal on Ukraina koondise keskmängija Vjatšeslav Kravtsov 3,3 blokeeritud viskega.

Talts on keskmiselt kätte saanud ka 2,4 palli ründelauast ja see annab talle 19. positsiooni. Sama palju palle on kätte saanud ka Siim-Sander Vene. Esikohal on selles kategoorias Wright 3,8 ründelauaga.

Pallikaotuste osas on Sten-Timmu Sokk keskmiselt 3,2 pallikaotusega 12. ja Kangur 3,0 pallikaotusega 13. kohal. Kõige rohkem pallikaotusi on teinud Albaania koondise tagamängija Erkand Karaj, kes on teinud keskmiselt 5,8 pallikaotust ühes mängus.

Isiklike vigade tabelis on eestlastest kõige kõrgemal kohal Kangur, kes on keskmiselt teinud neli viga mängus ja on selle näitajaga viies. Rumeenia koondise keskmängija Ionut Dragusin on esikohal keskmiselt 4,5 veaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles