Levadia kaotus viis Kuressaare purustanud Kalju tiitli lävele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Eesti meistritiitli võtmed on pärast Tallinna Levadia kaotust Nõmme Kalju käes.
Tänavuse Eesti meistritiitli võtmed on pärast Tallinna Levadia kaotust Nõmme Kalju käes. Foto: SCANPIX

Jalgpalli meistriliiga tänases 26. voorus kaotas Tallinna Levadia koduväljakul 0:2 Narva Transile ja ulatas sellega tiitlivõiduks kõik võimalused Nõmme Kaljule.

Kalju purustas võõral väljakul Kuressaare koguni 9:0 ja juhib nüüd liigatabelit Levadia ees nelja punktiga, ent lisaks sellele on Kaljul ka kaks mängu vähem peetud. Levadia saab veel mahajäämust kahandada kahes omavahelises kohtumises, mis peetakse 1. ja 15. septembril, ent kui Kalju peaks võitma vahelejäänud kohtumised Kuressaare ja Tallinna Kaleviga, ei pruugi ka sellest piisata.

Transi väravate eest hoolitsesid täna Aleksandr Aleksejev ja Dmitrijs Medeckis. Ühtlasi lõppes sellega Levadia 28-mänguline kaotuseta seeria Eesti meistriliigas.

Meistrliiga tänavuse suurima võidu saanud Kalju eest hiilgas kübaratrikiga Tarmo Neemelo, kaks väravat sai enda nimele Juri Jevdokimov. Mängus sündis ka kurioosne omavärav, kui Kuressaare mängija Sam-Sander Kivi üritas umbes 40 meetrilt karistuslööki tagasi oma väravavahile Mihhail Lavrentjevile mängida, kuid pall maandus võrgus.

Ülejäänud kohtumistes sai suurema osa mänguajast Zakaria Beglarašvili eemaldamise tõttu kümnekesi tegutsenud FC Flora sellegipoolest võõrsil 2:0 jagu FC Viljandist, Sillamäe Kalev alistas Tartus samuti 3:0 tabeli viimase meeskonna Tammeka ja Paide Linnameeskond sai samuti võõrsil 3:0 jagu Tallinna Kalevist. Seega ei suutnud kõik viis kodumeeskonda lüüa tänases voorus mitte ainsatki väravat.

Tulemused:

Tallinna Levadia - Narva Trans 0:2

Väravad: 31. Aleksandr Alekseev, 83. Dmitrijs Medeckis

FC Kuressaare - Nõmme Kalju 0:9

Väravad: 4. Hidetoshi Wakui, 33. Damiano Quinteri, 42. ov. Sami Sander Kivi, 45., 90. Juri Jevdokimov, 50., 75., 86. Tarmo Neemelo, 55. Alo Bärengrub

FC Viljandi - FC Flora 0:2

Väravad: 33. Markus Jürgenson, 38. Karl-Eerik Luigend

Eemaldamine: 21. Zakaria Beglarišvili

Tallinna Kalev - Paide Linnameeskond 0:3

Väravad: 42. Carl Tubarik, 55. Tiit Tikenberg, 75. Sander Rõivassepp

Tartu Tammeka - Sillamäe Kalev 0:3

Väravad: 25. Kazimieras Gnedojus, 42. Aleksandr Volodin, 88. Kassim Aidara

Eemaldamine: 90. Lortkiphanidze

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles