Koondis sai peaproovis kaks kindlat võitu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Keel Mängis eile Kert Toobali särgiga.
Martti Keel Mängis eile Kert Toobali särgiga. Foto: Toomas Huik

EM-valikturniiriks valmistuv Eesti võrkpallikoondis võitis eile teist päeva järjest Suurbritanniat, kuid erinevalt esimesest kohtumisest loovutati vastastele üks geim.


«Lasime kolmandas geimis kolmepunktise vahe sisse, kuid seejärel oleks pidanud ennast kokku võtma ja vahe tagasi tegema,» polnud peatreener Avo Keel kolmanda geimiga rahul.

Kohtumise alguses näitas Eesti rabedat mängu ning kohe alguses jäädi kaotusseisu. Esimest korda läks Eesti juhtima seisul 17:16 ning lõpuks suudeti esimene geim 25:21 enda kasuks pöörata.
«Diagonaalründajad ei näidanud täna kumbki sellist ründeprotsenti nagu vaja oleks,» ei olnud Keel rahul Argo Meresaare ja Oliver Venno mänguga.

Eesti algkoosseisu kuulusid mõlemas kohtumises Meresaar, Raimo Pajusalu, Ardo Kreek, Keith Pupart, Kardo Kõresaar, Martti Keel ning libero kohal oli sünnipäevalaps Rait Rikberg.

Huvitaval kombel mängis sidemängija Keel eile meeskonna vigastatud kapteni Kert Toobali särgiga. «Võtsin kogemata helesinise vormi kaasa. Kodus oli kardin ees ja pimedas tundus, et on tume vorm,» rääkis asjaosaline ise. «Õnneks oli Kerdil oma vorm kaasas ja sain laenata.»

Teise geimi võitis Eesti kindlalt 25:14, kuid kolmandas kaotati 21:25. Otsustavas geimis võeti kiiresti sisse turvaline edu ning lõpuks vormistati mängu 3:1 lõppskoor 25:18 võiduga.  
«Sidemängijate ja temporündajate omavaheline rütm ei klappinud. Martti Keel mängis esimeses kohtumises tunduvalt paremini,» arutles peatreener.

Üldise ettevalmistusega Keel päris rahule ei jäänud, sest oleks tahtnud kaks-kolm kohtumist rohkem mängida. Kui põhisidemängija Kert Toobali jalg lähipäevil ei parane, võetakse Belgia turniirile kaasa 13 meest, kelle hulgas ka kolmas sidemees Kusti Nõlvak. «Sellisel juhul jätame meeskonna valimise täiesti viimasele minutile,» selgitas Keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles