Belgiasse valikturniirile sõitev koondis selgub teisipäeval

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis võitis Suurbritanniat ka kolmandat korda.
Eesti koondis võitis Suurbritanniat ka kolmandat korda. Foto: Toomas Huik

Eesti võrkpallikoondis pidas täna kinniste uste taga veel ühe sõpruskohtumise Suurbritannia koondisega ning sarnaselt eilsele võeti 3:1 võit. Treenerid katsetasid täna neid mehi, kes eile ja üleeile mänguaega ei saanud. Kolm geimi sai mängida ka sidemängija Kusti Nõlvak, kes kutsuti koondisesse vigastatud kapteni Kert Toobali asemel.

«Kusti mängis normaalselt. Kesiganes kolme-nelja aasta pärast koondise peatreener on, siis temal küll sidemängijatega muresid ei tohiks olla,» ütles Keel.

Keel vaatas täna kriitilise pilguga Kristjan Õuekallase, Jaanus Nõmmsalu ja Asko Esna mängu, et jõuda selgusele, kes meestest Belgiasse EM-valikturniirile kaasa võtta.

Hetkel on koondise juures 15 meest, kellest turniiril mängivasse võistkonda mahub 12. Pärast teisipäevast treeningut otsustavad treenerid lõplikult, kes kaasa võtta ning kas reisitakse 13 mehega. Nõlvak saab kaasa erijuhul, kui Toobali jalg teisipäevaks paranemismärke ei näita. «Sellisel juhul jätame otsustame viimasel hetkel, kes sidemängijatest turniiril mängivad,» selgitas Keel. «Teisipäeval selgub ka, kas turniiril mängitakse kolme nurgaründaja ja kahe liberoga või nelja nurgaründaja ja ühe liberoga.»

Koju jäävad mehed liituvad meeskonnaga pärast 7.-9 septembril Belgias toimuvat turniiri, et jätkata ettevalmistust 14.-16. septembril Tallinnas toimuvaks EM-valikturniiri teiseks pooleks.

Turniirilt pääseb otse EMile ainult alagrupi võitja. Teise koha omanik võib koha lunastada läbi play-offi. Eesti alagruppi kuuluvad veel Belgia, Holland ja Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles