Karm karistus: avarii põhjustanud Grosjean peab järgmise etapi vahele jätma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean põhjustas mulluse Belgia GP stardis suure avarii ja sai karmilt karistada. Uuest aastast ootaksid teda selle eest karistuspunktid.
Romain Grosjean põhjustas mulluse Belgia GP stardis suure avarii ja sai karmilt karistada. Uuest aastast ootaksid teda selle eest karistuspunktid. Foto: SCANPIX

Tänase Belgia GP avakurvis suure avarii põhjustanud Lotuse piloot Romain Grosjean sai karmi karistuse - järgmine etapp jääb prantslasel sõitmata.

Grosjean surus McLareni piloodi Lewis Hamilton rajalt välja ja algatas sellega raju ahelavarii, mille tõttu jäid peale nende kahe tee äärde ka MM-sarja üldliider Fernando Alonso ja Sergio Perez. Tänavu on sõidetud 12 etappi ja neist koguni seitsmel on Grosjean avaringil konkurentidega kokku põrganud. Lisaks peab ta tasuma 50 000 euro suuruse trahvi.

«Hindasin distantsi Lewisega valesti. Mulle tundus, et olen temast juba ees. See oli väike viga, millel olid suured tagajärjed. Mul on väga kahju ja ennekõike on mul hea meel, et keegi vigastada ei saanud. See on kõige olulisem. Otsuse kuulmine on väga raske. Võidusõitu armastades oli seda väga valus kuulda,» ütles Grosjean enda poolses avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles