Tiitlikaitsja Stosur lõpetas 18-aastase Robsoni imelise teekonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Robson
Laura Robson Foto: SCANPIX

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel elu parimat tennist näidanud briti tulevikulootus, 18-aastane Laura Robson pidi kaheksandikfinaalis tunnistama tiitlikaitsja Samantha Stosuri 6:4, 6:4 paremust.

Robson alustas kohtumist hästi, murdes varakult turniiril 7. asetatud Stosuri servi, kuid seejärel hakkas austraallanna kindlamalt mängima, samas kui Robson hakkas üha rohkem lihtvigu tegema.

Teises setis päästis Robson kolme geimi peale kaheksa matšpalli, kuid lõpuks suutis Stosur siiski oma paremuse maksma panna.

«Matšpallidel meenus mulle eelmine aasta, kui mul olid ka paaris mängus matšpallid ja ma ei suutnud mängu lõpetada,» tunnistas Stosur. «Aga kokkuvõttes oli hea mäng ja ma mängisin üsna hästi, kuigi pidin teise käigu sisse lülitama, et talle vastu saada.»

Robson, kes polnud varem ühelgi suure slämmi turniiril 2. ringist kaugemale jõudnud, lülitas tänavusel turniiril konkurentsist välja kolmekordse US Openi võitja Kim Clijstersi ning 9. asetatud Na Li.

Veerandfinaalis läheb Stosur vastamisi maailma esireketi Viktoria Azarenkaga, kes sai kindlalt 6:2, 6:2 jagu grusiinlanna Anna Tatišvilist.

Väikese ehmatuse elas üle 3. asetatud venelanna Maria Šarapova, kes sai oma kaasmaalannast, 19. paigutusega Nadja Petrovast jagu 6:1, 4:6, 6:4, seejuures juhtis Petrova otsustavas setis 2:0 ning siis tuli mäng vihma tõttu peatada, uuesti väljakule naastes suutis Šarapova raskest seisust välja tulla. Šarapova on sel hooajal mänginud 11 kolmesetilist mängu ning võitnud need kõik.

Veerandfinaalis läheb Šarapova vastamisi 11. asetatud prantslanna Marion Bartoliga, kes lülitas 1:6, 6:2, 6:0 võiduga konkurentsist välja 5. paigutusega Petra Kvitova. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles