Avarii põhjustanud Grosjean: palun teiste sõitjate ees vabandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjeani auto pärast õnnetust.
Romain Grosjeani auto pärast õnnetust. Foto: SCANPIX

Vormel-1 Belgia GP-etapil eile esimeses kurvis suure avarii tekitanud Lotuse piloot Romain Grosjean palus kaassõitjate ees vabandust.

Grosjean surus McLareni piloodi Lewis Hamilton rajalt välja ja algatas sellega raju ahelavarii, mille tõttu jäid lisaks neile kahele tee äärde ka MM-sarja üldliider Fernando Alonso ja Sergio Perez.

Grosjeanile määrati karm karistus – tal tuleb järgmine etapp vahele jätta ning lisaks peab ta tasuma 50 000 euro suuruse trahvi.

«Kui kogu sinu elu keerleb võidusõidu ümber, on võistluselt eemale jäämine ilmselt kohutavaim karistus, aga samas austan kohtunike otsust,» vahendab Planet-F1 Grosjeani sõnu. «Õnneks ei saanud keegi õnnetuses viga, aga ma palun vabandust kõikide nende sõitjate ees, kelle avariisse tõmbasin, samuti ka nende fännide ees.»

Grosjean avaldas, et uskus siiralt, et tal on Hamiltonist möödumiseks piisavalt ruumi. «Start õnnestus väga hästi, kuigi mind häiris Pastor Maldonado valestart. Esimesse kurvi minnes põrkasin Lewise autoga kokku, kuid ma ausalt uskusin, et olen temast eespool ja seal on ruumi meile mõlemale. Ma ei proovinud temast mööda pigistada.»

Belgia GP võitis Hamiltoni tiimikaaslane Jenson Button.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles