Iraani sportlane ei surunud kultuurilistel põhjustel Cambridge’i hertsoginnaga kätt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge'i hertsoginna asetamas Londoni paraolümpiamängudel medalit kaela kettaheites kuldmedali võitnud Aled Davies'ile.
Cambridge'i hertsoginna asetamas Londoni paraolümpiamängudel medalit kaela kettaheites kuldmedali võitnud Aled Davies'ile. Foto: SCANPIX

Londonis toimuvatel paraolümpiamängudel oli meeste kettaheitevõistluse auhinnatseremooniale tulnud autasusid kätte jagama Cambridge’i hertsoginna.

Siiski ei pälvinud kõige rohkem tähelepanu just see tõik ning rohkem püüdis pilke asjaolu, et hõbemedali võitnud iraanlane Mehrdad Karam Zadeh ja hertsoginna ei surunud kätt. Seejuures ülejäänud medalistidega hertsoginna kätles, kirjutab Daily Telegraph.

Iraani sportlane ei andnud hertsoginnale aga kätt, kuna Iraani kultuuriline konventsioon keelab meestel kätt suruda naistega, kellega neil ei ole perekondlikke sidemeid. Kätlemise aseml asetas Zadeh oma käed hoopis rinnale. Tõenäoliselt oli ka kuningliku perekonna liiget eelnevalt hoiatatud, kuna ka tema ei pakkunud sportlasele kätt.

Iraani delegatsioon ei ole veel juhtunut täpsemalt kommenteerinud, kuid nende sõnul ei soovinud Zadeh sellega saata mingit poliitilist sõnumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles