Haye leppis WBCga ära ja saab hakata mõtlema matšile Klitškoga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye WBO ja WBA meistrivööga.
David Haye WBO ja WBA meistrivööga. Foto: SCANPIX

Profiposkija David Haye jõudis kokkuleppele poksiorganisatsiooniga WBC, mis ähvardas ta lindpriiks kuulutada. See avab Haye'le võimaluse minna vastamisi Vitali Klitškoga, kuid suurmatši tomumise võivad nurjata veel mitu asjaolu.

WBC keeldus Haye'le poksijalitsentsi andmast, kui britt oli läinud veebruaris kaklema Dereck Chisoraga, kes kaotas vahetult enne seda WBC tiitlimatšis just Klitškole. Haye alistas juulis Londonis Upton Parki staadionil toimunud kohtumises Chisora kindlalt, kuid sai võistelda vaid tänu sellele, et üritus toimus Luksemburgi poksiföderatsiooni egiidi all. WBC ähvardas seepeale Haye'd uue karmi karistusega.

Nüüd käis britt aga WBCs vaibal ja mitu päeva suletud uste taga toimunud läbirääkimistel jõuti lõpuks üksmeelele. «David Haye on WBCsse jälle oodatud. WBC president Jose Sulaiman vestles Davidiga, kes soovib uuesti meie organisatsiooni lipu all võistelda,» lausus WBC pressiesindaja kohtumise lõppedes. Seega avaneks Haye'l võimalus Klitškoga veebruaris poksida.

Esimene takistus sellel teel on Klitško kohtumine Manuel Charriga, mis leiab aset sel laupäeval Moskvas. Kui Saksamaad esindava süürialase alistamine ei tohiks Klitškole väga suureks probleemiks osutuda, siis märksa enam seab Haye-Klitško kohtumise kahtluse alla asjaolu, et 41-aastane ukrainlane tahaks alustada poliitikukarjääri.

Ta kandideerib Kiievi linnapeaks ning hetkeküsitluste põhjal on ka suursoosik. Kui Klitško peaks valituks osutuma, soovib ta kindlasti poliitikasse minna, ent samas võib  võimalus Haye'le lõplikult koht kätte näidata sellest ahvatlevamaks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles