Button on tiimikaaslases Hamiltonis äärmiselt pettunud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

Belgia vormel-1 etapi võitnud Jenson Button avaldas Briti ajalehtedes pettumust selle üle, et tiimikaaslane Lewis Hamilton avalikustas Twitterisse postitatud foto abil konkurentidele nende auto seaded.

«Näeme nii kõvasti vaeva, et autot arendada ja selliseid asju saladuses hoida. Twitteris ma neid andmeid küll näha ei tahtnud,» sõnas Button, kelle suhted Hamiltoniga on seni olnud konkurentide ja tiitlirivaalide kohta äärmiselt sõbralikud. «Seal oli kogu kvalifikatsiooni telemeetria, mitte näiteks ainult tagatiiva seaded. Olin väga üllatunud ja pettunud,» pahandas Button.

«Kuid mis tehtud, see tehtud. Minu asi pole Lewise peale vihane olla,» nentis Button lõpetuseks. Hamiltoni tehtud fotol oli näha, kuidas käitub uut tagatiiba kasutanud Buttoni vormel võrreldes vana tagatiivaga varustatud Hamiltoni autoga, aga ka hulk muid andmeid. Ehkki Hamilton kustutas tiimi käsul foto oma kontolt kiiresti, jõudis see kulutulena levida ja muutus mõistagi kättesaadavaks ka kõikidele teistele sarjas osalevatele meeskondadele.

Endine F1-piloot ja praegune Daily Telegraphi kolumnist David Coulthard märkis, et juhtunu oli «leebelt öeldes piinlik». Meenutades aegu, kui sellise informatsiooni otsingul sobrati esmaspäeva hommikul pärast võistlust konkurentide poolt maha jäetud prügi sees, märkis Coulthard, et arvutiajastul on niisugune leke veelgi haruldasem ja konkurentidele seda väärtuslikum.

«McLaren teeb näo, et tegu polnud kuigi olulise infoga, aga minimaalselt saavad teised tiimid nüüd täpselt aimu, mis tüüpi rajalõikudes nende uus tiib vanaga võrreldes sekundisajandikke kärbib,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles