SEB Tartu Rattamaraton toob profiratturid Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roger Ote

Järgmisel pühapäeval, 16. septembril toimub SEB 15. Tartu Rattamaraton, mis toob tuhanded rattasõbrad Lõuna-Eestisse nautima aasta suurimat maastikurattasündmust. Lisaks rahvasportlastele Eestist ja välismaalt osalevad ka profiratturid Itaaliast. 

Põnevaks teeb ratturite osalemise asjaolu, et itaallane Cheula Gian Paolo (Team Torrevilla Sthill Ktm Bike) krooniti 2011. aastal Utah’i rattatuuril kõige agressiivsemaks meheks rajal, seega on alust arvata, et ka Tartu Rattamaratonil näitab mees klassi ning sõidab just kõrgeimate positsioonide eest.

Kahjuks ei ole seekord oma võitu kaitsmas Tanel Kangert, kes osaleb Astana meeskonna koosseisus maailmameistrivõistlustel meeskondlikus eraldistardis, samal põhjusel jääb eemale ka Rein Taaramäe, kes algselt plaanis Tartu Rattamaratonile osalema tulla. 

„Kui varasemalt tuli nii mõnigi tipprattur Eestisse Tartu Rattamaratonile enne MM-i jalga proovima, siis selleaastane UCI programmimuudatus seoses meeste meeskondlike maailmameistrivõistlustega eraldistardist langes kahjuks täpselt samale päevale, kui toimub SEB Tartu Rattamaraton, mistõttu on Eesti tippratturid rattamaratoni ajal Eestist eemal,“ sõnas võistluste direktor Indrek Kelk ning lisas: „See aga omakorda tähendab seda, et tugevamatel harrastajatel on sellel aastal reaalne võimalus võistelda poodiumikohtade eest!“

Soodusregistreerimine SEB 15. Tartu Rattamaratonile kestab selle reedeni, 7. septembrini. Kuni reedeni arvestatakse stardikohtade määramisel ka varasema kahe aasta SEB Tartu Rattamaratonide tulemusi. 

4.09 seisuga on SEB 15. Tartu Rattamaratonile tulemas 4487 inimest, kellest üle 450 inimese on pärit välisriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles