Rüütli: kindlasti on ootused põhjendatud, kuid eks ise oleme selles süüdi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli.
Tarmo Rüütli. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis alustab sel nädalal MM-valiksarja, esimesena minnakse reedel kodus vastamisi Rumeeniaga.

Kuna EM-valiktsükkel õnnestus Eestil väga hästi, on ilmselt nii poolehoidjate kui ka mängijate enda lootused kasvanud.

«Kindlasti on ootused põhjendatud, kuid eks ise oleme selles süüdi,» mõtiskles Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli eelseisvast valiktsüklist rääkides. «Jalgpallis garantiisid ei ole, tegemist pole sportmänguga, kus ainult meisterlikkus loeb, võrdseid meeskondi on palju. Loodan, et suudame garanteerida ilusa mängu, kas garanteerib ka tulemuse, seda näitab aeg.»

Seda, kes Rumeenia vastu algkoosseisus väljakule jooksevad, Rüütli veel otsustanud pole. «Mul on 23 mängijat, see on piisavalt suur valik,» lausus ta. «Minu jaoks on igale kohale kaks võrdset mängijat ja väravavahi kohale kolm meest, tuleb valikuid kaaluda, nende päevade küsimus on see valik teha.»

Aga kas kellelgi on koht algkoosseisus tagatud? «(Sergei) Pareiko tõi Krakovi vorsti, võib-olla siis temal,» lausus Rüütli naljatlevalt Poolas mängiva väravavahi Sergei Pareiko kohta.

Eesti ja Rumeenia mäng algab reedel kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles