Tribüünidel napsutanud Flora ja Sillamäe fännid läksid taas kaklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora on korduvalt oma fännide käitumise eest trahvi saanud.
FC Flora on korduvalt oma fännide käitumise eest trahvi saanud. Foto: Peeter Langovits

Laupäevasel jalgpalli meistriliiga mängul Sillamäe staadionil sealse Kalevi ja Tallinna Flora vahel kujunesid peategelasteks mitte mängijad jalgpallimurul, vaid purjus ja agressiivsed fännid tribüünidel, kelle ohjeldamiseks pidi politsei sündmuspaigale saatma lisajõude.

Kohtumise inspektor Josep Katsev sõnas Põhjarannikule, et olukord läks pingeliseks, kui mängu algusest oli möödunud ligikaudu 15 minutit ja staadionile ilmus umbes paarkümmend Flora fänni.

Keegi nendest andis tribüünidel paukpadrunitega tuld. Ühel hetkel olid sündmuste keskel ka Sillamäe fännid ja tekkis rüselus. Seejärel piserdasid turvamehed fänne gaasiga.

«Need Flora fännid adekvaatses seisundis ei olnud, aga seda ei olnud ka Sillamäe omad. Joodi otse tribüünidel,» sõnas Katsev.

Kui pinged hakkasid eskaleeruma ja tekkis oht, et turvamehed ei suuda purjus pealtvaatajaid rahustada, saabusid staadionile täiendavad politseipatrullid. Et fännid pärast mängu arveid ei õiendaks, eskortis politsei Flora fännid oma bussi ja linnast välja.

Politsei pressiesindaja Mari-Riina Rist sõnas, et olukord oli kriitiline, sest fännid olid muutunud üksteise suhtes agressiivseks. «Nelja politseipatrulli saabumine jahutas fännide meeli,» sõnas Rist, lisades, et ühtegi pealtvaatajat kinni ei peetud ega väärteomenetlust ei alustatud.

Katsev pani Sillamäe tribüünidel toimunu kirja ka kohtumise raportisse ja edasist peab juba otsustama jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon. Sillamäe ja Flora fännid on ka varem kaklema läinud.

Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht sõnas, et komisjon koguneb ilmselt nädala jooksul. «Need seisukohad ja vajadusel ka sanktsioonid, mida distsiplinaarkomisjon peab õigeks rakendada, on suunatud eelkõige sellele, et leida lahendusi, mis aitaksid tulevikus pingeid maha võtta ja taolisi olukordi ära hoida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles