BBC: Hamilton lahkub McLarenist ja liitub Mercedesega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

BBC vormelikommentaatori, endise vormelipiloodi Eddie Jordani andmetel on Lewis Hamilton oma praegusest tiimist McLarenist lahkumas ning sõidab alates järgmisest hooajast Mercedeses.

Jordani teatel võtab Hamilton sisse Michael Schumacheri koha ja sakslane lõpetab karjääri, vahendab BBC.

«Usun, et Hamilton ja Mercedes on juba tingimustes kokku leppinud ja lepingu allkirjastamine on vaid aja küsimus,» lausus Jordan.

Mercedese meeskond väljastas pressiteate, öeldes, et ei soovi selliseid spekulatsioone kommenteerida. «Kuni me pole mõlemat järgmise aasta pilooti kinnitanud, et vältimatu, et liigub igasuguseid spekulatsioone,» seisis Mercedese teates.

McLareni kõneisik lisas omalt poolt: «Lewis Hamiltoni mänedžer kinnitas meile, et see ei vasta tõele. Läbirääkimised Hamiltoni ja McLareni vahel uue lepingu osas jätkuvad.»

Ka Hamiltoni esindav firma XIX Entertainment avaldas omapoolse pressiteate: «Nagu juba varem on korduvalt räägitud, on praegu pooleli läbirääkimised McLareniga. Aga mis veel tähtsam, praegu on Lewis keskendunud sel nädalavahetusel Itaalias peetavale GP-le ning hästi sõitmisele.»

Vormel-1 boss Bernie Ecclestone vihjas pühapäeval Jordaniga rääkides, et Schumacher kavatseb karjääri lõpetada, kuid seitsmekordne maailmameister ise väitis, et pole veel lõplikku otsust vastu võtnud.

Jordani sõnul pani aga Ecclestone’i jutt teda asja uurima ning tema teada on Hamilton liitumas Mercedesega. «Paar nädalat tagasi ütlesin tele-eetris, et arvan, et Lewis on lahkumas, aga toona arvasin, et Ferrarisse, kuid nüüd teame, et see pole tõsi,» selgitas Jordan. «Aga saan kinnitada, et tema inimesed on korduvalt Mercedesega kohtunud. Paistab, et Schumacher lahkub ja tema asemel liitub Mercedesega Hamilton.»

«Hamilton pole McLareniga uue lepingu osas kokkuleppele jõudnud, tiim on hoopis tunnistanud, et nad ei saa talle enam nii suurt palka pakkuda, nagu ta praegu saab,» jätkas Jordan. «Mercedese juhatus pole siiani meeskonnaga väga rahul olnud, aga kui nad saaksid Hamiltoni, oleks see neile suur võit.»

Hamilton paikneb käimasoleva hooaja MM-sarja üldarvestuses 5. kohal, jäädes liidrikohal olevast Fernando Alonsost maha 47 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles