Jaroslavli hokimeeskonna hukutanud piloodid poleks tohtinud lennatagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskond hukkus aasta tagasi saamatute lendurite süül.
Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskond hukkus aasta tagasi saamatute lendurite süül. Foto: SCANPIX

Aasta eest Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskonna surma viinud lennuki piloodid poleks tohtinud tegelikult kumbki lennata, selgus uurimise käigus avaldatud uute asitõendite valguses.

Uurimiskomisjoni esimees Vladimir Markin lausus uudisteagentuurile RIA-Novosti, et lennu korraldanud Yak Service Airlinesi endisele asedirektorile Vadim Timofejevile esitati seoses lennukatastroofiga ametlik süüdistus turvalisus- ja opereerimisnõuete rikkumises. Timofejevi ülesandeks oli kontrollida pilootide kvalifikatsiooni, kuid nagu on nüüdseks selgunud, oli see mõlema lenduri puhul puudulik.

«Katastroofi hetkel puudus mõlemal piloodil luba lennata. Timofejev lubas kaptenil lennata võltsitud dokumentide alusel, teine piloot ei olnud aga läbinud Jak-42 tüüpi lennukil vajalikke treeningtunde,» lausus Markin.

Jaroslavli meeskonda KHLi mängule viinud lennuk kukkus mullu 7. septembril vaid mõni hetk pärast Jaroslavli lennuväljalt õhkutõusu alla. Hukkusid 44 pardal olnut, eluga pääses vaid pardainsener Aleksandr Sizov. Uurimine tunnistas piloodid Andrei Solomentsevi ja Igor Ževelovi katastroofis süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles