Pistorius jäi paraolümpial esimesena medalita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraolümpia 100 m jooksu võitis Jonnie Peacock (vasakult teine), Arnu Fourie (vasakul) sai pronksi ning Richard Brown (paremalt teine) hõbeda, Oscar Pistorius (paremal) jäi esimesena medalita.
Paraolümpia 100 m jooksu võitis Jonnie Peacock (vasakult teine), Arnu Fourie (vasakul) sai pronksi ning Richard Brown (paremalt teine) hõbeda, Oscar Pistorius (paremal) jäi esimesena medalita. Foto: SCANPIX

Oscar Pistorius pidi paraolümpial üle elama järjekordse pettumuse – Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja jäi 100 m finaalis esimesena medalita.

200 m finaalis hõbemedaliga leppima pidanud ning konkurenti sohitegemises süüdistanud Pistorius sai 100 m finaalis alles 4. koha, kuldmedali võitis britt Jonnie Peacock, hõbeda ameeriklane Richard Browne ja pronksi Pistoriuse kaasmaalane Arnu Fourie, vahendab Eurosport.

Peacock võttis esikoha ajaga 10,90, jäädes vaid viie sajandiku kaugusele maailmarekordist. Seejuures oli see esimene kord, kui keegi on paraolümpial jooksnud alla 11 sekundi.

«Mul läheb natuke aega, enne kui see kohale jõuab. Teadsin, et mul on väike lootus, sest olen sel hooajal ennast iga võistlusega enesekindlamalt tundnud,» rääkis Peacock. «Aga see tundub väga ebareaalsena ja ma ei uskunud oma silmi, kui tablood vaatasin.»

Kui pühapäeval oli Pistorius allajäämises väga pettunud ning väitis, et kulla võitnud brasiillane Alan Oliveira jooksis lubatust pikemate proteesidega, siis seekord jagus tal võitjale vaid kiidusõnu. «Vaatasin just jooksu kordust ja see oli suurepärane sooritus, teda ootab ees ilus karjäär,» kiitis Pistorius, kes oli stardis tiitlikaitsjana. «Olen küll pettunud, et ei jõudnud esikolmikusse, kuid mul on hea meel, et sain sellisest jooksust osa võtta. Lootsin küll medali võita, aga 100 m pole päris minu teema. Ootan juba pikisilmi 400 m jooksu, tahan meeletult seda medalit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles