Eesti naiskond sai rahvusvahelises koolisõidu sarjas 3. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Droždova hobusel Ferrari.
Marina Droždova hobusel Ferrari. Foto: Külli Tedre

Eesti naiskond saavutas tänavu Valgevene ja Leedu järel rahvusvahelise naiskondliku koolisõidu sarja FEI Dressage Challenge'i viiendas tsoonis kolmanda koha. Individuaalarvestuses saavutati aga A-klassis võit kogu esiviisikus.

Võistkonna, mille moodustasid tänavu Dina Ellermann ja Royal Pokemon, Külli Arumäe ja Creston ning Sirly Tillmann ja Butopiar, tulemuseks jäi 198.762 protsendipunkti, mis on 1,48 punkti vähem mullusest, mil jäädi alla vaid Valgevenele. Seekord kujunes võiduka Valgevene skooriks 205.466.

Individuaalselt kujunes eestlastele edukaimaks A-klassi täiskasvanute arvestus, mille viis esimest kohta kuulusid kõik meie sportlastele. Võitjaks osutus Marina Droždova hobusel Ferrari, kellele järgnesid Katrin Tinno ja Pralinee, Liis Liblikmaa ja Chocolate, Maiken Lepiste ja Scott ning Diana Pruks ja Volteris.

Tegemist oli ühtlasi arvestusega, milles osales enim paare  - 31 sportlast viiest riigist. A-klassi kuni 15-aastaste arvestuses tuli 16 paari seas parima eestlasena teiseks Kaisa Falkenberg hobusel Räpsi.

Kergemas L-klassis tegid täiskasvanute seas meie parima tulemuse Madeleine Tults ja Wassenaar HB, kes saavutasid 27 paar hulgas 4. koha. Talle järgnesid viienda kohaga Külli Arumäe ja Creston, kuuendana Merlin Selge ja Uranus van Lange Weeren ning seitsmendana Liisbett Kakko ja Dr. Motte. Kuni 15-aastaste hulgas tuli 20 paari seas 6.-ndaks Isabel Kärtner Havannol.

Raskemas L-klassis tuli 16 paari hulgas teiseks Sirly Tillmann ratsul Butopiar tulemusega 66.938%.

M-klassis oli meie parimaks Dina Ellermann Royal Pokemonil, kellele jagus üldarvestuses 21 paari seas neljas koht tulemusega 64.932%. Kuundale kohale jõudsid Ruudu Soo ja Belmondo.

PSG programmis võistles üldse vaid 14 paari, parimate eestlastena olid Ruudu Soo ja Belmondo viiendad (58.947%).

FEI Dressage Challenge'il, kus tohib maksimaalselt startida kuni 40 paari, oli kõige osavõturohkem Eesti etapp, millest võttis osa 38 paari. Kõige vähem osales tänavu lätlasi - vaid 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles