Uus reegel hämmastab vormelisõitjaid

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erru läinud seitsmekordsest maailmameistrist vormelilegend Michael Schumacher pole reeglitega rahul.
Erru läinud seitsmekordsest maailmameistrist vormelilegend Michael Schumacher pole reeglitega rahul. Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 piloodid, kaasa arvatud seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher, on hämmingus uue reegli pärast, mis annab tiitli hooaja jooksul enim etappe võitnud sportlasele.


«Kui ma esimest korda sellest kuulsin, siis mõtlesin, et tegemist on naljaga,» sõnas valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes polnuks uue reegli kohaselt mullu triumfeerinud, intervjuus Saksamaa ajalehele Bild.



Hamilton pole ainus, kes uue reegli üle oma imestust on väljendanud. Näiteks seitsmekordne maailmameister Schumacher ei usu üldse, et uus reegel kuningliku autospordisarja edenemisele kaasa aitab. Eriti kummaline on tema meelest see, et uudis tuli sellisel ajal, mil hooaeg peaaegu ukse ees.



Ootamatu muudatus


«Olen hämmingus, et selline reegel võeti vastu sellisel ajal,» märkis Schumacher, kes on ka muidu uue suuna üle imestunud. «Minu meelest on imelik, kui näiteks piloot, kellel on vähem punkte kui esimesel, võib tulla maailmameistriks.» 



Tõepoolest tuli teisipäeval Pariisis peetud Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) koosolekul selgunud uudis üllatusena. Kuigi ala eestvedajad eesotsas Bernie Ecclestone’iga on veendunud uue reegli kasulikkuses – igal etapil minnakse püüdma võitu –, pole piloodid kardinaalsete muutuste poolt.



«Ma ei saa aru, miks muudeti vanu häid harjumuspäraseks saanud reegleid,» ütles ka kahekordne maailmameister, Renault’ piloot Fernando Alonso. 



Võitja selgub liiga kiiresti?


Põhiliselt kardavad piloodid seda, et just põnevus võib liiga varakult läbi saada. Tõepoolest, kui keegi sõitjatest on hooaja esimeses pooles suurepärase minekuga ning võidab järjekindlalt etappe, võib aasta teiseks pooleks kõik otsustatud olla.



«Loomulikult on põnev sõita ainult võidu peale, kuid sellel on ka omad riskid,» märkis Brawn GP piloot Jenson Button. «Mis juhtub siis, kui MM-tiitli saatus on otsustatud juba esimese üheksa etapiga?»



Möödunud hooajal tuli Hamilton vormel-1ajaloo noorimaks maailmameistriks, olles kogunud 98 punkti Felipe Massa 97 punkti vastu. Kuid uue süsteemi järgi tulnuks tal leppida teise kohaga, kuna Massa võitis kuus etappi, tema aga viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles