Rahvusvaheline alaliit võib dopinguga patustanud ratturitele amnestia anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) president Pat McQuaid ütles, et ala katusorganisatsioon võib kõikidele kunagistele dopingut pruukinud ratturitele amnestia anda.

McQuaid tuleb vastavasisulise ettepanekuga lagedale 19. ja 20. septembril peetaval UCI koosolekul. Alaliidu juht pidas idee teostumist vägagi tõenäoliseks, kuid rõhutas, et kogu tegevus peab olema kooskõlas antidopingu reeglitega, vahendab Spordipartner.

McQuaidi ajendas säärase ettepanekuga lagedale tulema Lance Armstrongi juhtum, kus seitsmekordsele Tour de France'i võitjale tahetakse määrata eluaegne võistluskeeld ja tühistada kõik tema tulemused alates 1998. aasta 1. augustist.

McQuaid peab oma revolutsioonilise ideega ilmselt silmas seda, et nn hullul ajal (aastaarvud vajavad täpsustamist) toimunud dopingujuhtumeid enam ei uurita ehk kauge mineviku musta pesu tänapäeval ei pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles