Reena Pärnat tuli juunioride rekordiga Läti meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat Londoni olümpiamängudel.
Reena Pärnat Londoni olümpiamängudel. Foto: Liis Treimann

Vibulaskja Reena Pärnat suutis tugevat tuult trotsides püstitada juunioride Eesti rekordi ja tulla Läti meistriks.

Jurmala külje all peetud Läti lahtistel meistrivõistlustel osales viis eestlast. Naistest võitis Reena Pärnat, kes oli mõlemal päeval liider. Lagedal platsil suure tuulega lastes olid peaaegu kõikide laskurite tulemused hooaja madalaimad, vahendab Eesti Vibuliit.

Pärnat aga tõestas, et lühemaid distantse saab ka tuulega hästi lasta – 349 silma 360st võimalikust 30 meetri distantsil. Tulemus märgib uut juunioride Eesti rekordit. Varasem rekord 348 silma oli lastud 2007. aastal Bessi Kasaku poolt. Kasakut ei saa ka selle võistluse puhul jätta mainimata – tal õnnestus üllatuslikult tõusta hõbemedalile. Tundub, et paariaastane võistluspaus ei ole mälust tuulega laskmise kogemusi kustutanud.

Meeste klassis oli eile õhtul liidripositsioonil samuti eestlane – Priit Viher juhtis. Teine päev tõi aga uued tuuled ja ka uue liidri. Läti meistriks tuli Janis Amatnieks, Viherile hõbemedal.

Jaanus Gross võistles aga Saksamaa lahtistel meistrivõistlustel, seda mitte tavapärases platsilaskmise formaadis, vaid hoopis jooksu-vibulaskmises. Nimelt on platsilaskmise Eesti koondislane Gross sel sügisel ette võtnud jooksu-vibulaskmise võistluste sarja.

Eelmisel nädalavahetusel võistles ta lahtistel Venemaa meistrivõistlustel – seal võitis ta sprindis rahvusvahelise arvestuse, kohalikega konkureerides tuli 10. kohale. Sel laupäeval sai ta ühe sakslase ja kolme venelase järel 5. kohale (rahvusvahelise arvestuse 4. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles