Kontaveidil jäi i-le täpp panemata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

Anett Kontaveit pidi USA lahtiste meistrivõistluste noorteturniiri finaalis tunnistama vastase paremust.
 


16-aastane Anett Kontaveit tegi US Openi noorteturniiril oma seni parima esituse suure slämmi turniiridel, jõudes finaali, kus jäi aga pisut üle tunni kestnud mängus 5:7, 3:6 alla kohalikule tennisistile Samantha Crawfordile.

Eestlastest on varem Kaia Kanepi võitnud Prantsusmaa lahtiste ja Toomas Leius Wimb­ledoni noorteturniiri.

Kontaveit on tänavusel hooajal olnud üks stabiilsemaid juunioreid – Austraalia lahtiste noorteturniiril jõudis ta kolmandasse ringi, French Openil ja Wimbledonis aga poolfinaali. Huvitav on see, et Kontaveit on iga kord kaotanud hilisemale võitjale.

«Olen seda täheldanud, jah,» muigas Kontaveit. «Loodan, et järgmine kord olen juba ise võitja, aga seekord läks niimoodi.»

17-aastase Crawfordi (WTA 393.) vastu alustas turniiril 12. asetust omanud Kontaveit (WTA 480.) paljutõotavalt, minnes 2:0 ja 4:2 juhtima, kuid ameeriklanna viigistas seisu. Sealt alates mängis Crawford palju kindlamalt ja Kontaveidil enam väga võimalusi ei tekkinud.

Servil oli tänavu wild card’iga ka naiste turniiril mänginud ja läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse jõudnud Crawford selgelt parem – Kontaveit tegi koguni üheksa topeltviga ja servis kaks ässa, Crawford aga lõi kuus serviässa ja tegi kaks topeltviga.

«Vastane mängis väga head tennist, ta on selline jõuline mängija ning tal tuli kõik välja, ta pääses kogu aeg ründama,» iseloomustas Kontaveit. «Eks mul väike närv oli ikka sees, nagu alati enne mänge, aga ei midagi hullu, mul on piisavalt kogemusi juba.»

Kontaveit tunnistas, et natuke on pettumus hinges, aga tegelikult jäi ta nädalaga rahule. «Muidugi oleks võita tahtnud, aga mängisin väga hea turniiri ja näitasin väga head tennist, suutsin ka juunioride esireketit võita,» kommenteeris veerandfinaalis Austraalia lahtiste noorteturniiri võiduga juunioride edetabelis esikohale kerkinud ameeriklanna Taylor Townsendi alistanud Kontaveit.

Erilist puhkust Kontaveit endale lubada ei saa – juba täna lendab ta tagasi Euroopasse ning teisipäeval alustab taas treeningutega, esialgu on veel lahtine, kas Eestis või Rootsis. Nädala lõpus sõidab ta Venemaale, kus mängib 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniiril. «Kuni aasta lõpuni mängingi nüüd rohkem naiste turniiridel,» tutvustas Kontaveit lähituleviku plaane.  

US Openi meeste üksikmängus jõudsid finaali tiitlikaitsja Novak Djokovic ja Londoni olümpia võitja Andy Murray.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles