Ghana väravavaht: mulle pakuti MMil 300 000 dollarit pistist

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Kingson 2010. aasta MMil.
Richard Kingson 2010. aasta MMil. Foto: SCANPIX

Endine Ghana jalgpallikoondise väravavaht Richard Kingson tunnistas, et 2006. aasta maailmameistrivõistlustel pakuti talle suurt rahasummat, et ta oma meeskonna kaotusele kaasa aitaks.

Kingsoni sõnul pakuti talle 2006. aastal enne alagrupimängu Tšehhiga 300 000 dollarit, kui mees suudab kindlustada tšehhide 2:0 võidu. Segadusse sattunud Kingson helistas seepeale oma naisele, kes meest keelduma veenis, vahendab Soccernet.ee.

«Mu naine ütles mulle, et ta ei armasta mind raha pärast ning oma väärikuse ja au säilitamiseks tuleks mul keelduda,» tunnistas ghanalane telekanalile Emmanuel TV. «Oleksin võinud olla kohe 300 000 dollari võrra rikkam, meie võidu korral oleks preemia olnud aga vaid 3000 dollarit.»

Asamoah Gyani ja Sulley Muntari väravad tõid tegelikkuses Ghanale toona FIFA edetabelis teisel kohal paiknenud Tšehhi üle 2:0 võidu, mis viis aafriklased edasi kaheksandikfinaali, kus jäädi alla Brasiiliale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles