Galerii: sajad tuhanded fännid tänasid Briti olümpiasportlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis korraldati eile suurejooneline paraad, tähistamaks üle kuu aja kestnud spordipeo – olümpia ja paraolümpia – lõppemist ning tänamaks edukaid Suurbritannia sportlasi.

Sadade tuhandete inimeste ergutuste saatel liikusid läbi Londoni pea 800 sportlast, vahendab BBC.

«Ma poleks suutnud uskuda, et nii paljud inimesed tulevad tänavatele meile toetust näitama,» õhkas karjääri jooksul kuus olümpiakulda võitnud trekirattur Sir Chris Hoy. «Tahan kõiki tänada, see oli väga emotsionaalne. London on ideaalne koht, kus oma olümpiakarjäär lõpetada.»

Paraadile järgnes suurejooneline show, kus esinesid Amy MacDonald ja Pet Shop Boys ning kõnesid pidasid osad sportlased ja ka Suurbritannia peaminister. Seda üritust pääsesid vaatama 14 000 inimest, kes aitasid olümpiamänge ja paraolümpiat korraldada.

Suurbritannia sportlased võitsid olümpiamängudelt 65 medalit – 29 kulda, 17 hõbedat ja 19 pronksi – ning paraolümpialt 120 medalit – 34 kulda, 43 hõbedat ja 43 pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles