Six Days Endurol osalevad Eesti meeskonnad on raskeks katsumuseks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro-abc.com

Juba nädala pärast on Eesti rahvusmeeskond, klubikoondis ning koondiste taustajõud jõudnud Saksamaale, kus sõidetakse selle aasta International Six Days Enduro (ISDE). Maailma ühel mainekaimal, vanimal ja kindlasti ka äärmiselt palju nõudval mootorrataste enduurovõistlusel osalevad eestlased teist korda, eelmisel aastal said mõlemad meeskonnad omas arvestuses 14. koha.

Six Days Enduro 2012 sõidetakse 24.-29. septembril Saksamaal, Saxony maakonnas. Võistluskeskus asub kuulsa Sachsenringi ringraja territooriumil, mis tähistab tänavu oma 85. juubelit. Nagu võistluse nimigi ütleb, on tegu kuuepäevase võistlusega, kus rahvusmeeskonnad stardivad kuueliikmelistena ja klubikoondised kolmeliikmelistena. Lisaks peetaks arvestust veel juunior ja naiste klassides.

Kogu Eesti tiimi suuruseks nendel päevadel Saksamaal on 25 inimest. Tänavusele Six Days Endurole on oodata üle 500 osaleja 35 riigist, 26 rahvuskoondist, 19 juunioride tiimi, 7 naiste tiimi ja 84 klubikoondist. Kokku sõidetakse kuue päeva jooksul maha ligi 1500 kilomeetrit, millest enamus jaguneb esimesele viiele päevale, viimasel päeval sõidetakse vaid üks katse, Sachsenringi krossirajal peetav sõit.

Eesti koondised on komplekteeritud ja koosseisud pole väga palju muutunud võrreldes eelmise aastaga.

Rahvuskoondise esinumbriks on hetkel enduuro MM-sarjas klassis E3 kolmandal kohal olev Aigar Leok (TM), kes tänavu on võitnud enduuro MM-sarja etapi ja on enduuro Euroopa meister. Tema vend Martin Leok (KTM) on samuti sel aastal heas hoos, mille tunnistuseks on enduuro EM-sarjas klassis E2/E3 juunior saadud hõbemedal.

Kogemust lisab koondisele 2009. aasta veteranide Euroopa meister, vaieldamatult Eesti kõige legendaarsem enduuromees Toivo Nikopensius (Yamaha), kes tänavu EM-sarjas veteranide klassis viies oli.

Veel kuuluvad koondisesse krossimaailma enduuro vastu vahetanud Toomas Triisa (Honda), kellel tänavu kirjas hard-enduro lõpetamine ja head esinemised enduuro EM ja MM-sarjas, Tõnu Kallast (Gas-Gas), kellel häid kohti ette näidata erinevatelt enduurovõistlustelt ja Egon Üpraus (KTM), kes eelmisel aastal võitis enduuro Balti meistrivõistlused Hobby klassis.

Eesti klubikoondises on osalemas Mart Meeru, Marek Uustalu ja Vaido Kalm.

International Six Days Enduro (ISDE) on maailma vanim motovõistlus. Esimene International Six Days Enduro sõideti 1913. aastal Inglismaal, Carlisle’is. 2012. aastal 87. korda sõidetav ISDE toimus kuni 1973. aastani Euroopa erinevates riikides. Pärast seda on ISDE korduvalt toimunud ka väljaspool Euroopat (USA, Austraalia, Brasiilia, Uus-Meremaa ja Tšiili). Võistluse käigus läbitakse kuue pika sõidupäeva jooksul erinevat tüüpi kiiruskatseid: kiiret sõitu nõudvad krossikatsed ja vastupidavuse piiri kompavad enduurokatsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles