Contador: enda meelest on mul endiselt seitse suurvõitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuri Vuelta tänavune võitja Alberto Contador tõstis viimase 21. etapi finišijoont ületades seitse sõrme, märkimaks seitset võidetud suurtuuri. Ametlikult on tal aga kirjas vaid viis võitu.

2010. aasta Tour de France’il positiivse dopinguproovi andnud Contador jäi lõpuks spordikohtu otsusega ilma nii sellest tiitlist kui ka 2011. aasta Giro d’Italia võidust ning pidi kandma võistluskeeldu, mis lõppes enne tänavust Vueltat. Paberil on Contador seega võitnud 2007. ja 2009. aasta Tour de France’i, 2008. aasta Giro d’Italia ja Vuelta ning tänavuse Vuelta.

Hispaanlane pole ennast kordagi dopingu tarvitamises süüdi tunnistanud ning kinnitab, et positiivses proovis oli süüdi saastunud liha, mida ta sõi. Ka pärast tänavust Vueltat jäi mees oma sõnade juurde. «Need numbrid, mis on paberil, jäävad minu jaoks teisejärguliseks. Tähtis on see, mida ma ise arvan, ning hetked, mis on pealtvaatajatele meelde jäänud. Sisimas tunnen ennast alati seitsme tuuri võitjana,» lausus ta.väljaandele La Derniere Heure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles