Laskesuusatamisesse siirdunud olümpiavõitja: alavahetus oli õige otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle 2010. aasta Vancouveri olümpial võidetud kulla ja hõbedaga. Toona oli ta veel murdmaasuusataja.
Evi Sachenbacher-Stehle 2010. aasta Vancouveri olümpial võidetud kulla ja hõbedaga. Toona oli ta veel murdmaasuusataja. Foto: Nordic Focus

Kui kahekordne olümpiavõitja Evi Sachenbacher-Stehle teatas talvel, et otsustas murdmaasuusatamise laskesuusatamise vastu vahetada, suhtusid paljud sellesse üsna skeptiliselt.

Karjääri jooksul olümpiamängudelt lisaks kahele kullale kolm hõbedat võitnud 31-aastane Sachenbacher-Stehle on aga aprillikuust saadik koos Saksamaa naiskonnaga trenni teinud ning tunneb, et alavahetus oli õige samm, vahendab Biathlonworld.com.

«Suvine ettevalmistus on väga hästi möödunud,» rõõmustas sakslanna. «Muidugi, vahepeal on ka halvasti läinud, aga minu arvates on see normaalne, arvestades, et ma pole sellega väga kaua tegelenud.»

Sachenbacher-Stehle alustas aprillis ka tõsisema lasketreeninguga. «Mullu novembris käisin Muonios olles kolmel korral lasketiirus ja talvel võib-olla veel kahel korral, aga tõsisemalt hakkasin sellega aprillis tegelema, siis hakkasin seda konkreetselt treenima ja tihemini laskma,» selgitas ta. «Treenin praegu samamoodi nagu teised, aga harjutan laskmist rohkem, laskmata sel suusatrenne mõjutada.»

Sakslanna võitis oma tiimi suvise katsevõistluse ning osaleb paari nädala pärast Saksamaa meistrivõistlustel. «See oli väga hea, et võitsin, sest see näitas mulle, et alavahetus oli õige otsus,» mõtiskles Sachenbacher-Stehle. «Meistrivõistlustel olen kindlasti närvis, kuna see on ikkagi mu esimene biatlonivõistlus. Sellest võib tulla katastroof, aga võib ka väga hästi minna. Püüan rahulikult võtta ja endast parima anda.»

Murdmaasuusatajana kolmel olümpial võistelnud Sachenbacher-Stehle avaldas, et tema suurim eesmärk on pääseda laskesuusatajana 2014. aasta Sotši olümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles