Kõresaar jääb kõrvale, Õuekallas tuleb asemele

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Kõresaar.
Kardo Kõresaar. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondis teeb enne reedest pühapäevani Tallinnas toimuvat EM-valikturniiri teist ringi ühe vangerduse: Kardo Kõresaar jääb eemale ning tema koha saab Kristjan Õuekallas.

Tegemist on sunnitud vahetusega, sest Kõresaar vigastas pühapäeval rannet ega saa mängus osaleda.

Eile ja üleeile toimunud treeningute põhjal langetasid treenerid otsuse, et eelistavad tema kohal näha Õuekallast. Paar päeva taas koos koondisega harjutanud Jaanus Nõmmsalu jääb seegi kord kõrvale. Täna on trennis juba need 12 meest, kes valikturniiril osalevad.

Lisaks otsustasid treenerid jääda truuks kahe libero taktikale. Neist üks antakse üles päris liberona, teine aga teise temporündajana, keda vajaduse korral kasutatakse tagaliinis.

Keelel oli ka positiivne sõnum. Belgias mängitud esimeses ringis kahvatult esinenud ja halva enesetunde üle kaevanud Keith Pupart andis kõik vajalikud analüüsid, ent need ei näidanud vähimatki terviseriket.

«Pupart andis vereproovi ja tal kontrolliti ka südant, ent kõik on korras,» rääkis Keel. «Treeningutel paistab ta juba täiesti tipp-topp, aga me pole siin teinud ka midagi rasket.»

Eesti kohtub EM-valikturniiri teises ringis Iisraeli, Belgia ja Hollandiga. Esimese ringi järel kolmandal kohal olevad eestlased vajavad edasipääsuks kodus võite.

Ülesanne on jõukohane, kuid mitte kerge, sest mäletatavasti kaotas Eesti esimeses ringis kõigile kolmele vastasele 2:3, seejuures oldi kahes mängus ees 2:1. Reedel algaval turniiril on esimene vastane Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles