FIFA asus uue antidopingusüsteemi vastu võitlusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter
FIFA president Sepp Blatter Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA peab Maailma Antidopinguagentuuri WADA uut süsteemi liiga karmiks ning nõuab erandite tegemist meeskonnaaladel.

FIFA nägemuse järgi peaksid jalgpallurid olema WADA koodist vabastatud turniiridest väljaspool ning lisaks võiks meeskonnaaladel dopingukütid saada loa testimiseks vaid treeninguaegadel, vahendab BBC.

WADA president John Fahey lükkas aga eelmisel kuul FIFA soovid tagasi. Nüüd aga otsustas FIFA president Sepp Blatter WADAle uue löögi anda.

«Oleme üllatunud, et erandeid pole, olenemata spordialast. Siin pole küsimus dopinguvastases võistluses. Kuid sellist nõiajahti ei tohiks ka olla,» selgitas Blatter.

Aasta alguses kehtima hakanud uutele reeglitele on tulnud sportlaste poolt palju negatiivset vastukaja. Nüüd peavad atleedid teatama igast päevast ühe tunni, kus nad on testijate jaoks kättesaadavad. Taoline ankeetide täitmine on aga sportlastele igapäevaselt üsna tüütu.

FIFA ettepaneku järgi saaksid dopingukütid proove võtta treeningutel kuuel päeval nädalas hooaja algusest lõpuni. Nii säiliks ka mängijate privaatsus, kuid Fahey on järelandmatu. Kompromissid uues süsteemis, kus sportlased peavad jagama organisatsiooniga oma eraelu detaile ja asukohta, võimaldaksid tema arvates süsteemi petta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles