Neljapaat alustab EMil medalijahti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna algavad Itaalias Vareses sõudmise Euroopa meistrivõistlused, kus medalimõtetega läheb starti Londoni OMil 4. koha saavutanud Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä.

Mullu Bulgaarias Plovdivis toimunud EMil saadi samas koosseisus 2. koht, toona jäädi alla vaid Venemaa esindusele. «Kui rahulikult ja ilma närvita peale minna, peaksid nad tänavu kulla ära võtma. Saaks sellega hooajale ilusa punkti panna,» seadis Eesti Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults sihte.

Kokku tuleb Vareses veele 13 neljapaati ning eelsõidud on kavas täna hommikuses programmis, võistluste õhtuses osas on plaanis ka vahesõidud. Poolfinaalid sõidetakse homme ja finaal pühapäeval Eesti aja järgi kell 15.33.

«Eile (üleeile) jõudsime kohale ja oleme siin ka esimese trenni teinud. Mingi viirus on sees ning täna oli kerge palavik. Nüüd on vaja natuke raskest tööst veel taastuda,» rääkis paatkonna eessõudja Taimsoo. «Koostöö poole pealt on praegu päris hästi ning Pärnus saime teha korralikke trenne.»

Euroopa paatkondadest olümpial eestlasi edestanud Horvaatia (kaasa tehakse kahepaatide konkurentsis) ja Saksamaa Vareses veele ei tule ning seega võib suuremateks konkurentideks lugeda Prantsusmaad, Venemaad, Poolat, Suurbritanniat, Ukrainat ja Tšehhit. «Prantslaste ridades on nende kahepaadi mehed, kes on väga head. Venemaa koosseisus on võrreldes olümpiaga tehtud üks vahetus,» rääkis Taimsoo.

Tänavune hooaeg on Londonis neljandaks tulnud meestele kujunenud küllaltki pikaks, kuna juba mais tuli osaleda OMi katsevõistlusel ning seejärel tehti kaasa kolmel MK-etapil ja ka olümpial. «On olnud väga raske aasta ning tahaks juba mõtteid ka mujale suunata. Eks praegu ootamegi, et saaks EMiga ühele poole,» sõnas Taimsoo.  

Lisaks neljapaadile on eestlastest Vareses stardis veel Kaisa Pajusalu naiste ühepaadil ning Sten-Erik Anderson ja Kaur Kuslap meeste paarisaerulisel kahepaadil. Mullusel EMil said mõlemad 7. koha, tänavu soovitakse kindlasti finaalis sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles