Peatreener Avo Keel: edasipääs sõltub meeste pingetaluvusest

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel Foto: Peeter Langovits

«Kõik sõltub sellest, kuidas mehed suudavad pinget taluda ja sellises seisus mängida,» rääkis Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel päev enne EM-valikturniiri teise ringi algust. «Mina ise ja praeguse koondise tuumik pole kunagi varem sellises seisus olnud.»

Esimese ringiga mängisid eestlased end keerulisse seisu. Belgias peetud turniiril kaotati kõik kolm mängu, ent õnneks oli kõikide matšide seis 2:3 ja seega nopiti iga vastase käest üks punkt. Konkurentsi jäämiseks tuleb alagrupis tulla kahe parema hulka, seega pole koduväljakul enam Iisraeli, Belgia ja Hollandi vastu vääratamiseks võimalust.

«Peame enesekindlalt mängima, see on tulemuse saavutamiseks kõige olulisem,» sõnas Keel ja lisas, et eelmiste mängude kaotused pole meestelt kindlust röövinud. «Pärast Iisraelile allajäämist polnud Belgia vastu küll kindlusest puudu, seda näitasid ka esimesed geimid. Vaevalt nüüdki on midagi teisiti.»

Keel vaagis veel kord ka koosseisu puudutavaid otsuseid. Vigastatud Kardo Kõresaare eelmalejäämine ja Kristjan Õuekallase tema kohale toomine ei vaja selgitusi. Põhikoosseisus ei too see nagunii muudatusi – juba esimese turniiri käigus võttis Martti Juhkam Kõresaare algkoosseisu koha endale. Rohkem oli treeneritel nuputamist liberote teemal – kas jätta rivistusse kaks selle ampluaa meest või asendada neist üks teise tempo ründajaga.

«Otsustasime kahe libero kasuks, kuna esimene turniir näitas, et see käik ei riku midagi ära – kahe libero kasutamisel ei jäänud me miinusesse,» nentis Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles