Tartu Rock alistas Euroliigas palliva Poola tippklubi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Sille Annuk / Postimees

Poolas Wloclaweki linnas peetaval kõrgetasemelisel Kasztelan Basketball Cupil oli Tartu Ülikool/Rocki esimeseks vastaseks Euroliigas mängiv Poola meister Gdynia Asseco Procom. Tartu meeskond kontrollis kohtumist kindlalt ja võitis poolaja 43:44 ning kogu mängu 81:75. Ivan Neljubov oli meeskonna resultatiivseim 18 punktiga.

Mäng Asseco Procomiga kulges valdavalt Tartu Ülikool/Rocki juhtimisel. Veel viimaselgi veerandajal oli tartlaste eduseis 14 punkti, ent Poola meeskonna lõpuspurt tõi neid küll pisut lähemale, ent võitja osas kahtlust ei tekkinud.

Tartu Ülikool/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul ei maksa kontrollmängu küll üle tähtsustada, ent midagi sellest ikkagi välja lugeda saab. «Hea mäng oli meie poolt. Vahepeal tekkis küll nõrkushetki nagu tugevate vastaste vastu ikka, aga murdemomentidel tabasid Saage, Toome ja Ingram olulisi viskeid. Ka Neljubov oli mees omal kohal,» iseloomustas Kullamäe võidumängu.

Ivan Neljubov viskas meeskonna parimana 18 punkti, Egidijus Dimša lisas 15 ja Justin Ingram 13 punkti ning seitse korvisöötu. Silver Leppik kogus üheksa silma, Kristo Saage, Vallo Allingu ja Tanel Kurbas võrdselt kuus punkti. Valmo Kriisa arvele jäi viis ja Joosep Toomele kolm punkti.

Asseco Procomi parim oli Drew Viney 19 punktiga, Jerel Blassingame lisas 18 ja Robert Witka 15 punkti.

Tartu Ülikool/Rocki jaoks jätkub turniir homme kui Eesti aja järgi kell 20.30 minnakse vastamisi võõrustajameeskonna Wloclawi Anwiliga. Pühapäeval kell 17.00 mängitakse Riia VEFiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles