Tänak katkestas ka Walesi ralli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Tänavusel hooajal autoralli MM-sarjas auto teel hoidmisega raskustes olnud Ott Tänak ei suutnud masinat tervelt finišisse tuua ka Walesi rallil. Eestlane hoidis pikalt kuuendat kohta, kuid eel-eelviimasel kiiruskatsel jäi tema võistlus siiski pooleli, kui masin kaotas parema esimese ratta.

Samas märkis Tänak enne ebaõnnestunud kiiruskatset, et võistluse saatus on otsustatud ning midagi põnevat ei tohiks enam juhtuda. «Nüüd on kõik juba selge. Isegi on natuke igav...» sõnas Tänak pärast eile hommikul peetud kolme kiiruskatset.

Eestlasel oli probleeme ka eilsel esimesel kiiruskatsel, kui ta tegi spinni ning riivas ka rajapiiret. Enne katkestamist sai ta pühapäeval kiiruskatsetel kirja kümnenda ja kaks seitsmendat aega.

Samas laupäeval oli Tänak väga heas hoos ning katsetel õnnestus tal välja sõita isegi teine ja kolmas aeg. «Täna oli üsna korralik päev,» kommenteeris Tänak laupäeva õhtul ralliraadiole. «Nautisin tänast päeva täiega.»

Võidu sai Walesis soomlane Jari-Matti Latvala, kes edestas MM-sarjas liidrikohta hoidvat Sebastien Loebi ja Petter Solbergi. «See on üks minu lemmikrallisid ja siin taas kord võita on imeline. Meeskond on teinud auto kallal suurepärast tööd ja seega kuulub võit neile,» sõnas Latvala wrc.com-ile.

Autoralli

Walesi ralli

1. Jari-Matti Latvala, 2. Sebastien Loeb +27,8, 3. Petter Solberg +28,7, 4. Mads Østberg +1.10,6, 5. Mikko Hirvonen +1.29,5, 6. Jevgeni Novikov +3.37,0, ... Ott Tänak katkestas.

MM-sarja kokkuvõte:

1. Sebastien Loeb 199 punkti, 2. Mikko Hirvonen 145, 3. Petter Solberg 104, 4. Mads Østberg 102, 5. Jari-Matti Latvala 87, 6. Jevgeni Novikov 55, 7. Martin Prokop 38, 8. Thierry Neuville 32, 9. Dani Sordo 31, 10. Sebastien Ogier 31, 11. Nasser Al-Attiyah 27, 12. Ott Tänak 26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles