Taaramäe: sõitsime täpselt sinna, kuhu pidime

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidise meeskond MMi rajal.
Cofidise meeskond MMi rajal. Foto: SCANPIX

Jalgratta maanteesõidu MMil meeskondlikus temposõidus Cofidise tiimiga 21. koha saanud Rein Taaramäe nentis oma blogis aadressil paf.com, et sõit kulges täpselt oodatud stsenaariumi järgi.

«Soovisime seda meeskonnasõitu läbida täpselt selliselt nagu peab, sest järgmisel aastal on Tour de France’il samasugune üritus plaanis. Hankisime siit hea kogemuse 2013. aasta juulikuuks!» tunnistas Taaramäe.

«Kõvast resultaadist ei tasunud unistadagi, sest tempomehi meil meeskonnas sellel aastal pole, välja arvatud mina. Seega oli meeskond ebaühtlane ja see tegi minu jaoks sõidu raskemaks. Näiteks mina olin tiimis mees, kes pidi asja rohkem dikteerima. Minu vedamiskorrad olid pea pooleminutilised ja teistel 5-15 sekundilised. Teiste tuules taastumisaeg oli mul üliväike,» kirjutas Taaramäe.

«Tugeva meeskonnaga oleks asi lihtsam, sest kõik mehed veavad 20-30 sekundit ühtlase ja kiire tempoga ning taastumismoment on oluliselt pikem! 21. oli siis meie kohaks. Ausalt öeldes sõitsime täpselt sinna, kuhu pidime. Eelmisel aastal olime tuuril samuti samal tasemel. Arenguruumi jagub. Järgmisel aastal sihime kindlasti juba kõrgemat kohta, sest tempomehi on juba juurde palgatud,» lisas Taaramäe.

Kõvast resultaadist ei tasunud unistadagi, sest tempomehi meil meeskonnas sellel aastal pole, välja arvatud mina.

Kolmapäeval stardib eestlane MMil individuaalses eraldistardis. «Tänane vorm tundus hea, sest suutsin kohati end päris oimetuks kihutada, aga midagi lubada ei julge. Vaatame kolmapäeval.»

Lisaks avaldas Taaramäe oma edasise sügisese tegevuskava. «MMi karuselliga saab selle aasta rahvusvaheline kalender otsa, aga kuulutan siin siis kõigile, et 29.09 sõidan Haanja 100 maratoni, 30.09 Tartu sügiskrossi, 6.10 Elva sügiskrossi, 7.10 Viljandi sügiskrossi, 13.10 Tallinna sügiskrossi ning pärast seda võtan korraliku kuuajase puhkuse. Kes mind võistlemas näha soovib või koos võistelda tahab, siis sügisel võimalusi on,» kirjutas ta.

Loe Taaramäe täispikka blogipostitust SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles