Vanameister Terehhov tõi Kaljule tiitli käeulatusse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju pääses tänu dramaatilisele võidule Levadia üle karikasarjas kaheksa parema hulka.
Nõmme Kalju pääses tänu dramaatilisele võidule Levadia üle karikasarjas kaheksa parema hulka. Foto: Peeter Langovits

Nõmme Kalju alistas meistriliigas tänu Sergei Terehhovi 84. minuti tabamusele 1:0 pearivaali FC Levadia ja astus suure sammu kuldmedalite poole. Üheksa vooru enne hooaja lõppu edestatakse teisel kohal olevat FC Florat kümne punktiga.

Kalju peatreener Igor Prins ei arva siiski, nagu oleks tiitel juba otsustatud. «Sai korralik samm sinnapoole tehtud, aga hooaeg pole veel läbi. Meie eesmärk oli viik, kõige olulisem oli vahet hoida. Õnneks vanameister tegi lõpus ära,» kiitis Prins hoolealuseid.

Levadia juhendaja Marko Kristal oli veel tükk aega pärast lõpuvilet maruvihane oma meeste peale, kes ei liigutanud ennast viimastel minutitel viigivõimaluse avanedes piisavalt aktiivselt. «Uskuma peab endasse! Kalju oli täna enesekindlam, meie mängijate tegutsemise järgi tundus aga, et me ei läinud võitma – läksime hoopis mitte kaotama,» pahandas ta.

«Kuid hooaega on järel veel küllalt. Hõbedal ja pronksil on ka vahe, üks on säravam kui teine. Tahaks ikka eespool olla,» lausus Kristal. Levadia langes kaotusega kolmandaks, tabeli neljandast, Sillamäe Kalevist koduplatsil 4:0 jagu saanud FC Floral on samuti 62 punkti, kuid mäng vähem peetud.

Päevakangelane Terehhov, kes naasis väljakule pärast kolmenädalast vigastuspausi, rõhutas samuti, et võitu enneaegu ei tähistata. «Mingit pidu ei ole, pidu tuleb pooleteise kuu pärast. Me ei olnud tänavu Levadiat võitnud, see oli meeskonnale suur väljakutse – tiitlivõit on seda ilusam, kui kõik meeskonnad on meie vastu vähemalt korra kibeda maitse suhu saanud,» sõnas ta.

Kui hooaja algul andis Kaljus ka spordidirektorina tegutsev 37-aastane Terehhov mõista, et riputab sügisel saapad varna, siis enam ta selles nii kindel pole. «Kui mullu olin mängimise kõrvalt ka teine treener, siis need positsioonid ei tahtnud kokku klappida, aga praegu kaks rolli teineteist ei sega.»

Ühtaegu nii treeneri Pro-litsentsi omandav, U17 koondise abitreenerina töötav ja koos Andres Koogasega Kaljus lapsi juhendav Terehhov tunnistas, et sai korralikult mängimisele keskenduda alles pärast euromänge. «Mänguisu veel on. Kui aga tänavune hooaeg jääbki mulle viimaseks, siis vähemalttreeneripaberid on olemas. Kuidagi ma ikka klubi aitan, tugitoolis istuma ei hakka!» muigas Terehhov.

Jalgpalli meistriliiga

• FC Levadia – Nõmme Kalju 0:1,

• FC Flora – Sillamäe Kalev 4:0

• Viljandi – Tallinna Kalev 2:1

• Kuressaare – Paide LM 1:1

• Tartu Tammeka – Narva Trans 2:1

1. Nõmme Kalju 72 punkti, 2. FC Flora 62, 3. FC Levadia 62

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles