Maailma esireket Federer: olen omadega täiesti läbi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: SCANPIX

Tennise maailma esireket Roger Federer tunnistas Eurospordile antud usutluses, et teda vaevab meeletu väsimus ning isegi kõik tennisekohtumised ei paku talle enam pinget.

31-aastane Federer tõusis tugevate konkurentide kiuste tänavu taas maailma esireketiks ja võidutses seitsmendat korda Wimbledoni turniiril. Pärast seda kaotas ta aga Londoni olümpiafinaalis Andy Murrayle ning jäi äsja lõppenud US Openil juba veerandfinaalis alla Tomaš Berdychile. Šveitslane on pidanud tänavu juba 69 matši ja tunnistas, et seda on tema jaoks liiga palju.

«Vajan hädasti puhkust,» nentis Federer, kui oli viinud Šveitsi meeskonna Davise karikasarjas võidule Hollandi üle. «Olen räsitud, väsinud, kurnatud ja pean aja maha võtma, et edasised tegevusplaanid paika panna. Ülejäänud aasta osas ei ole ma veel midagi otsustanud. Plaan on muidugi olemas, aga see plaan võib muutuda,»lausus Federer.

Šveitslane tunnistas ka, et Suure slämmi turniiride, olümpiamängude ja aastalõputurniiri kõrval ei suuda ta Davise karikasarja mängudele enam väga suurt tähtsust omistada. Kui Federerilt küsiti, kui kõrgelt ta nende matšide tulemust hindab, siis vastas ta siiralt: «Kui aus olla, siis mitte eriti kõrgelt. Minu jaoks on tähtsam koos meeskonnakaaslastega võistelda. Naudin nende seltskonda ja see ongi tegelikult kõik. Kaaslased on mu parimad sõbrad, aga võistluskarusselli ajal ei näe ma neid just sageli ja seepärast on siin alati väga lõbus,» lausus Federer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles