Tänak: isegi kui ma oleksin kivi näinud, poleks saanud midagi ette võtta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Nädalavahetusel toimunud Walesi ralli katkestanud Ott Tänak kirjutas oma blogis, et eelneva testita on sellel rallil keeruline startida ning isegi kui ta oleks näinud rajal olnud kivi, siis katkestamisest poleks see teda päästnud.

«Et eelmine ralli toimus asfaldil, siis pean tunnistama, et ilma eelneva testita Briti kruusarallil startida oli päris keeruline,» selgitas Eesti parim rallisõitja. «Sõidutunne asfaldil ja kruusal erineb vägagi ja seda õiget kruusasõidutunnetust ei ole ralli ametliku testikatse kümmekonna kilomeetriga võimalik saavutada.»

Tänaku katkestamise põhjustas rajal olnud kivi, mida mees ei näinud. «Isegi kui ma oleksin kivi näinud, poleks saanud midagi ette võtta. Kiirus oli 200 km/h ringis, tee kitsas, ühel pool mäenõlv, teisel puud, kivi keset teed, keerata polnud kuhugi. Läks isegi õnnelikult, et auto teele jäi ja me millelegi otsa ei lennanud,» kirjutas ta. «Rajal oli lohukoht, kus kõigi autode põhi rapsas maad, pehmes pinnases peitusid aga kivid. Novikovi auto põhjapuutest tuli üks suurem kivi osaliselt maa seest välja, kohtunikud rääkisid, et nad püüdsid seda kätte saada, kuid ajast jäi puudu, meie jõudsime enne kohale. Lohku läbides vajus auto madalamaks ja tabaski õõtshoovaga seda kivi.»

Ott Tänaku täispikka blogipostitust loe autoleht.ee leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles