Liinamäe avastart sisendas optimismi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe
Gerli Liinamäe Foto: Mihkel Maripuu

Märtsis 17-aastaseks saanud iluuisutaja Gerli Liinamäe tegi eile hooaja avastardi, saades Türgis Istanbulis peetaval juunioride GP-etapil lühikavas 5. koha.

Kohtunikud hindasid Liinamäe sooritust 46,86 punktiga, tema karjääri parim tulemus rahvusvaheliselt võistluselt pärineb mulluselt Tallinna juunioride GP-etapilt, kus ta sai 49,83 punkti. Eelmise aasta Eesti meistrivõistlustel hinnati tema lühikava 52,65 punktiga.

«Tehniline hinne oli väga hea, aga komponendid jäid natuke alla,» hindas Liinamäe treener Tiiu Valgemäe. «Võib-olla tuli see pisut ka sellest, et hooaja esimene võistlus, lisaks uus kogemus startida sellisel võistlusel esimesena. Aga üldiselt sõitis ta väga ilusa puhta kava, pole midagi öelda.»

Suvi möödus Valgemäel ja Liinamäel üsna töiselt ja tegusalt – koos noorte uisutajate Nanette Christine Anderssoni ja Erna-Anna Huskoga käidi peale Eesti treenimas ka USAs ja Rumeenias. «Põhiaja, natuke üle kuu veetsime Salt Lake Citys, seal on väga odav jää ning hästi rahulik ja töine õhkkond, sellepärast meile meeldib seal olla,» selgitas Valgemäe. «Rumeenias oli Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) laager, kuhu mind kutsuti treeneriks, võtsin siis oma kolm õpilast ka kaasa.»

«Veel oli meil Tallinnas oma laager, mis kestis kuu aega,» lisas Valgemäe.

Valgemäe hinnangul kulges suvine ettevalmistus igati plaanipäraselt, koostöös koreograafi Olga Voložinskajaga valmisid ka Liinamäe uue hooaja kavad. Eestis sündinud Voložinskaja on endine jäätantsija, kes koos Aleksandr Svininiga võitnud EM-hõbeda ning saanud MMil 4. ja olümpial 7. koha.

«Me oleme Oljaga väga rahul,» kiitis Valgemäe. «Võib-olla kavade sissesõitmiseks jäi ainult natuke aega väheks, sest Olja on Detroitis ja meil kahjuks rahaline seis ei võimalda sinna sõita. Praegu on Olja meiega Istanbulis, siis teeme plaanid, kuidas edasi minna, sest kavad on ikkagi vaja sisse sõita.»

Valgemäe hinnangul on uued kavad senistest raskemad. «Tehniliselt on natuke keerulisemad, aga ka muusikaliselt ja väljaelamiselt. Ja need on huvitavamad,» sõnas ta. «Gerli sõit pole enam nagu lapse sõit, vaid ikka juba nagu suure sportlase sõit. See on ka ainult loomulik, sest ta ju kasvab ja areneb.»

Järgmisena võistleb Liinamäe kolme nädala pärast Saksamaal juunioride GP-etapil, seejärel on plaanis osaleda täiskasvanute ISU võistlusel Austrias. «Me pole siiani saanud seenioride kava lihvida, aga selle kallal tuleb ikka tööd teha, naiste kava on pikem ja juunioride omaga võrreldes natuke teistsugune,» rääkis Valgemäe.

Koos õpilasega uueks hooajaks seatud sihte ei soovi Valgemäe avaldada. «Esimese võistluse põhjal võib öelda, et kõik liigub absoluutselt õiges suunas, aga eesmärkidest me veel ei räägi,» jäi ta kidakeelseks. «Kõige üldisem soov on parandada möödunud hooaja tulemusi, aga muude eesmärkide puhul oleneb ka paljudest muudest asjadest, mitte ainult meist.»

Istanbuli juunioride GP-etapi naiste üksiksõidu paremad selguvad täna õhtul. Lühikava järel on 51,45 punktiga liidrikohal lõunakorealanna So Youn Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles