Finaali jõudnud Kanepi: olin täna suhteliselt uimane

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis Soulis finaali.
Kaia Kanepi jõudis Soulis finaali. Foto: SCANPIX

Kolmekuulise vigastuspausi järel võistlustulle naasnud Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 16.) jõudis Lõuna-Korea pealinnas Soulis peetaval 500 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril finaali. Tänases poolfinaalis alistas ta kaks tundi kestnud kohtumises 6:4, 2:6, 6:4 USAd esindava usbekitari Varvara Lepchenko (WTA 21.).

«Olin täna suhteliselt uimane. Esimest korda tundsin kolmandas setis seisul 3:3, et olen «elus», siis läks huvitavaks,» kirjutas Kanepi oma koduleheküljel. «Füüsiliselt olin kuidagi kange, ei olnud vaba tunnet ja energiat oli täna vähe. Oli selline raske närvide mäng ka. Vastane mängis väga pikalt tagasi, topsiga ja igale poole. Hästi keeruline oli.»

Homses finaalis läheb 3. asetatud Kanepi vastamisi turniiril 1. paigutatud Caroline Wozniackiga (WTA 11.), kes sai täna kaks tundi ja 45 minutit kestnud kohtumises 6:1, 5:7, 6:4 jagu 8. paigutatud Jekaterina Makarovast (WTA 28.).

Finaalkohtumine algab Eesti aja järgi kell 6 hommikul.

Kanepi ja Wozniacki on varem mänginud viiel korral, omavahelistes mängudes on 3:2 peal Wozniacki. Viimati olid nad vastamisi tänavustel Prantsusmaa lahtistel, siis võitis kolmes setis Kanepi.

«Wozniackiga olen päris mitu korda mänginud. Eks ma proovin olla kannatlik ja samas ka agressiivne,» kirjutas Kanepi. «Ega ma väga tagasi ei saa ka hakata ajama ja palju riskida ka ei saa. Homme on hästi palju kannatust vaja, ma arvan.»

«Olen kokkuvõttes väga rahul, et kohe esimesel turniiril saan päris palju mängida,» lisas karjääri jooksul seitsmendat korda WTA turniiril finaali jõudnud Kanepi. «Homme õhtul lendame Tokyosse. Esmaspäeval on kohe järgmine mäng. Natuke tihe on mängudega, aga ehk elab üle.»

Kanepi kohtub Tokyos algava 2 168 400 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri avaringis kvalifikatsiooni läbinud tennisistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles