Tõnis Erm sai MK-sarja finaalvõistlusel 5. koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Erm
Tõnis Erm Foto: Eesti Orienteerumisliit

Rattaorienteerumise tänavuse MK-sarja finaalvõistlus individuaalses arvestuses toimus täna Värskas. Nii meeste kui naiste seas läksid viimastena rajale MK-sarja liidrid, soomlased Marika Hara ja Jussi Laurila. Eestlaste lootused olid eelkõige seotud eilse sprindietapi võitja Tõnis Ermiga.

Värska-Mustoja maastiku liivapõhjalised männikud pakkusid väga huvitavaid teevalikuid ja kiiret sõitu vahelduva läbitavusega metsaradadel.

Mõlemas klassis läks kaksikvõit Soome ja MK-sarja liidrid Hara ja Laurila suutsid mõlemad võita ka sarja viimase võistluse.

Marika Hara edu teisele kohale tulnud kaasmaalase Susanna Laurila ees oli 1.18 ja kolmandaks tulnud šveitslanna Maja Rothweileri ees 4.25. Eestit esindanud Eleri Hirv ja Ingrit Kala lõpetasid vastavalt 27. ja 28. kohaga, neid jäi lahutama vaid 1 sekund.

Meeste võistlus oli ligi 32 km pikkuse tavaraja kohta harvanähtavalt tasavägine, sest esikolmik mahtus 13 sekundi  sisse – Jussi Laurilale järgnesid teine soomlane Samuel Pökälä ja venelane Ruslan Gritsan. Kodupubliku rõõmuks tegid meie koondise liidrid väga head sooritused, mahtudes tervelt neljakesi 14 parema hulka. Tõnis Erm lõpetas viiendana, Lauri Malsroos kümnendana, Margus Halliku ja Taaniel Toomingu lõppkohtadeks olid vastavalt 13. ja 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles