Eesti teatevõistkond jäi MK-etapi pronksist 7 sekundi kaugusele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Pilt on illustratiivne.
Orienteerumine. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rattaorienteerumise tänavune MK-sari lõppes segateatesõiduga Värskas, kus eestlased said neljanda koha.

Igal riigil oli võimalus panna välja mitu kahest mehest ja ühest naisest koosnevat võiskonda. Suurfavoriitidena startisid 28 võistkonna seas soomlased, kuid ka eestlastel oli põhjust loota kõrgeid lõppkohti.

Naisvõistlejatega alustanud Soome võistkonnad kaotasid avaetapil kiireimatele meestele alla minuti ja teisel etapil haarasid soome mehed kiiresti kaksikvõimu, mille suutis alles viimasel etapil murda teiseks tõusnud tšehhide ankrumees. Eesti teine võistkond koossesisus Maret Vaher, Margus Hallik, Taaniel Tooming püsis kogu võistluse jooksul eespool meie esindusvõistkonnast (Ingrit Kala, Lauri Malsroos, Tõnis Erm).

Ankruetapi viimase kolmandiku algul oli tõusvas joones sõitnud Tõnis Erm kaasmaalast Taaniel Toomingut just kätte saamas, kui tema rattal purunes kett. Eesti teise võistkonna noor ankrumees Taaniel Tooming jätkas finišini haaravat võistlust Venemaa ja Prantsusmaa ankrumeestega, kuid pidi seekord suuremate kogemustega konkurentidele veel napilt alla vanduma, pronks jäi seitsme sekundi kaugusele.

Ülikogenud Ruslan Gritsan spurtis kolmandaks Venemaa võistkonna, neljandaks tuli Prantsusmaa. Raja lõpuosa tõukeratta tehnikaga läbinud Tõnis Erm jäi lõpuks pronksikohast üheksa minuti kaugusele.

Segateade 3x9,5 km

1. Soome                            01:30.03

2. Tšehhi                             01:32.35   

3. Venemaa                       01:35.28  

4. Prantsusmaa                01:35.30  

5. Eesti                                 01:35.35

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles