Karpak ja Rammo krooniti Eesti meistriteks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl- Martin Rammo
Karl- Martin Rammo Foto: Liis Treimann

Pirital lõppes Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja ning klasside Laser Standard, Finn, 470 ja F-18 Eesti meistrid selgitanud Tallinna Nädala regatt.

Laser Standardil võitis 14 mehe konkurentsis regati Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) Argo Vooremaa (KJK) ja soomlase Mattias Lindforsi ees. Eesti meistrivõistluste üldarvestuses aga järgneb Rammole ja Vooremaale kolmanda kohaga Kaarel Kruusmägi (SMS). Juunioride Eesti meister on Mihkel Väli (ROPK), hõbedale tuli Andres Idnurm (ROPK) ning pronksile Stenver Sondla (ROPK). EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika võitja on samuti Rammo Vooremaa ja Kruusmägi ees.

Finn klassis kuulub võit ja Eesti meistri tiitel Deniss Karpakile (Karpak ST). Hõbemedali sai kaela Martti Kinkar (ROPK) ning pronksise autasu teenis osalenud 7 sportlase seas välja Lauri Väinsalu (ROPK). Karikasarja lõpptulemustes on Finni esikolmik sama.

470 paadil olid Tallinna Nädala regati parimad Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru). Teise kohaga lõpetas võistluse Soome naiskond Rosa Lindqvist - Annina Takala ning kolmandana nende kaasmaalased Miikka Nikkilä ja Leo Tykkyläinen. Eesti meistrivõistluste teise koha said õdede Umbide järel Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) ning kolmandaks tulid Alari Lagle ja Martin Kaal (ROPK). Klassis võistles 6 paatkonda. Ka Eesti Karika kokkuvõttes said võidu õed Umbid Lindqvisti ja Takala ning Nikkilä ja Tykkyläineni ees.

F-18 katamaraanil läksid 8 tiimi konkurentsis Eesti meistri tiitlid Uku Kuuskile ja Aivar Soole (HPSK), järgnesid Andres Laul ja Ain Roosma (EKL) ning Jüri ja Margit Saarnak (EKL). Samaks kujunes ka Eesti karikasarja lõplik paremusjärjestus.

Juuso ja Henri Roihu (TJK) võitsid regati ülekaalukalt 29er klassis, kus osales kokku 8 paatkonda. Teise koha seilasid välja Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK) ning kolmanda lõpptulemuse teenisid Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK). Karikasarjas said Roihude ning Haudi ja Piheli järel kolmanda koha Kristo Õunap ja Kevin Grass (SMS).

Noorte purjelauaklassis Techno 293 astus alla 15 aastaste arvestuses poodiumi kõrgeimale astmele Karl Gregor Baumann (NYC). Teiseks tuli Aarto Pihlapuu (BTPLK) ning kolmandaks Alfred Kalm (BTPLK). Alla 17 aastaste seas saavutas esikoha Keit Järve (NYC) Priit Kivisilla (JK Dago) ja Hendrik Ploomi (NYC) ees. U15 klassis oli surfareid võistlustules 5 ning U17 klassis 6. Eesti Karika kokkuvõttes on alla 15 aastaste klassis võitjaks Kalm, teise koha sai Pihlapuu ning kolmanda Baumann. Alla 17 aastaste klassis osutus parimaks Kivisilla Järve ja Ploomi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles