Mustamäel selgusid Eesti meistrid suusahüpetes ja kahevõistluses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Tanel Sammelselg.
Siim-Tanel Sammelselg. Foto: Priit Simson

Sel nädalavahetusel toimusid Mustamäe hüppemägedel rahvusvahelised noortevõistlused kahevõistluses ja suusahüpetes.

Kokku oli Eestist, Soomest ja Lätist Mustamäe 50. juubeliüritusele võistlema tulnud üle 50 suusahüppaja-kahevõistleja. Nõmme Sügise nimeliste võistluste raames selgitati ka Eesti meistrid MN10, MN16 ja veteranide vanuseklassides.

Mõlemal päeval oli hüppemägedel vaatamata ilmaennustusele suurepärane päikesepaisteline sügisilm.

Laupäeval selgitati parimad kahevõistluses. Kuni 8-aastaste seas võtsid kolmikvõidu Nõmme SK kahevõistlejad. Võitjaks tuli Tristan Thor Tennasilm.

MN10 aastaste vanuseklassis tuli Eesti meistriks Elva Suusaklubi esindav Airiin Pikk. Teise koha võitis nõmmelane Mattias Villem Ormisson ja kolmanda koha teenis samuti Nõmme SK esindav Karel Rammo. Ühtlasi krooniti Airiin Pikk ka selle vanuseklassi tüdrukute Eesti meistriks.

M16 vanuseklassis tuli Eesti meistriks elvalane Risto Raudberg, kes edestas klubikaaslast Ainar Pikki. Kolmas koht läks Otepää SK kahevõistleja Andres Aalistele.

N16 vanuseklassis läks kolmikvõit Võru Spordikooli tüdrukutele. Esikoha võitis Sandra Sillaste Annemarii Bendi ja Triinu Hausenbergi ees.

Veteranide vanuseklassis (1981 ja varem sündinud) tuli Eesti meistriks Jan Reiman, teisele kohale Alan Vaht ja kolmas Peep Heinloo. Kõik kolm esindavad Nõmme SK.

Nõmme Sügise absoluutklassi võitjaks kahevõistluses tuli Tanel Levkoi. M14 vanuseklassis võitis Artti Aigro ja M12 vanuseklassis Robert Lee.

Pühapäeval selgitati parimad suusahüpetes. Noorimate seas oli taas parim Tristan Thor Tennasilm (5,0m ja 5,0m) 155 punktiga.

MN10 aastaste vanuseklassis võitis Eesti meistritiitli Elva SK tütarlaps Airiin Pikk (17,5m ja 17,5m) 218,8 punktiga. Teine koht kuulus 207,1 punktiga (hüpped 17,0m ja 17,0m) Mattias Villem Ormissonile ja pronksmedal 189,8 punktiga (hüpped 16,0m ja 16,5m) Karel Rammole. Airiin Pikk oli selle tulemusega ka selgelt parim tütarlaste vanuseklassis.

M16 vanuseklassi Eesti meistriks tuli Elva Suusaklubi õpilane Risto Raudberg 219,6 punktiga (50,0m ja 49,5m). Teisele kohale tuli küll lätlane Kristaps Nezborts 210,5 punktiga, kuid tema Eesti meistrivõistluste arvestuses võistelda ei saa ja hõbemedali sai Ainar Pikk 209,1 punktiga (48,0m ja 49,0m). Pronksmedali teenis võrulane Mairo Nupp 198,7 punktiga.

N16 vanuseklassis võidutses Sandra Sillaste, Annemarii Bendi ja Triinu Hausenbergi ees.

Veteranide Eesti meistriks tuli Alan Vaht 207,1 punktiga. Teine koht Peep Heinloole 205,3 punktiga ja kolmas koht Jan Reimannile 192,3 punktiga.

Nõmme Sügise absoluutklassi võitjaks tuli 239,8 punktiga (55,0m ja 53,5m) Siim-Tanel Sammelselg. M14 vanuseklassis oli parim otepäälane Artti Aigro 251,0 punktiga (54,0m ja 53,0m). M12 vanuseklassi parim oli Nõmme SK suushaüppaja Robert Lee.

Võistluste kulminatsiooniks oli pikima hüppe võistlus, kus ainsaks reegliks on mitte kukkuda. Võistleja võib hüpata vabalt valitud stardipoomilt.

Otepäälane Artti Aigro avas võistluse 56,0 meetrise hüppega. Ainsana suutis kaugemale hüpata ja püsti jääda lätlane Kristaps Nezborts, kellele mõõdeti 57,0 meetrit. Päeva pikima, kuid kahjuks kukkumisega lõppenud õhulennu sooritas Siim-Tanel Sammelselg, kelle väga pikka hüppe pikkuseks mõõdeti 63 meetrit!

Pikima hüppe rändkarikas läks seega 57 meetriga Läti suusahüppaja Kristaps Nezbortsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles