Eesti tippklubid timmivad vormi

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage
Kristo Saage Foto: Margus Ansu

Eesti tugevamad korvpalliklubid pidasid nädalavahetusel usinasti kontrollmänge, alanud nädalal osalevad aga Tartu Rock ja Rakvere Tarvas juba kaalukamates kohtumistes.

Juba homme teeb Rakvere Tarvas oma klubi ajalugu, alustades kodus EuroChallenge’i sarja eelringi. Vastaseks on juba eile õhtul Eestisse jõudnud türklaste Bursa Tofas. Tasemelt on tegemist tugevama vastasega kui Tarva möödunud nädala tiheda seeria – kuue päevaga peeti viis kohtumist – oponendid.

«Võib-olla oli mänge tõesti liiga palju… Alguses mõtlesin laupäevasest kohtumisest loobuda või anda see kellelegi teisele, kuid tegelikult tegime väga kõva soorituse,» rääkis Tarva peatreener Andres Sõber, kes oli koos oma hoolealustega üle soomlaste Karhu Basketist.

Ameeriklase avanemine

Laupäevane mäng oli tuleviku suhtes eriti oluline Tarva noorele ameeriklasele Clarence Jacksonile, kes suutis just selles kohtumises tõestada, et viskekäsi on tal tõesti hea. Mehe esimeste esituste põhjal ähvardas teda kojusaatmine.

«Otsustasime, et vähemalt eurosarja mängude lõpuni jääb ta siia,» märkis Sõber. «Tal on tõesti hea käsi, aga tegemist on ikkagi noore mängijaga, kellel pole sugugi lihtne tulla ja kohe meie mänguga kohaneda.»

Reedel ja laupäeval mängivad aga Tarvas ja Rock Rakveres BBLi karikavõistlustel. Seejuures kohtuvad nad poolfinaalis omavahel. Tartlased jõudsid eile hilisõhtul tagasi kontrollturniirilt Lätist. Laupäeval kaotati seal Ventspilsile, eile saadi aga Liepajas suureskooriline võit 104:65. Mõlemas mängus oli heas hoos tagamees Kristo Saage, kes näiteks eile kostitas vastaseid 30 punktiga.

Kullamäe annab aega

«Saime täpselt selle kätte, mida nendest mängudest tahtsime,» kinnitas Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Ventspilsi kaotusest on küll veidike kahju, selle mängu oleks pidanud kätte saama. Alustasime iga mängu erineva algkoosseisuga.»

Kullamäe tunneb heameelt, et tema käsutuses on meeskond, kus igale positsioonile on vääriline vahetus. Eriti tõsiseks mänguminutite jagamiseks läheb siis, kui vigastust ravivad Rain Veideman ja Marek Doronin samuti meeskonnaga liituvad. Samas ei kavatse peatreener nende mängitamisega kiirustada. «Võtsin kinnis­idee, et lasen neil vigastuse täiesti lõpuni välja ravida,» rääkis Kullamäe. «Rakveres me neid veel ilmselt mängimas ei näe.»

Kalev/Cramo pidas kaks kohtumist Soomes. Salo Viking alistati 96:86 ja Nilan Bisons 81:80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles