Eesti judokad võitsid Euroopa karikaetapilt kaks esikohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Nädalavahetusel Tamperes toimunud Euroopa karikaetapil võitsid eesti judokad kaks kuldmedalit ning kaks pronksi.

Laupäeval võitis Elnur Aliev kehakaalus -60kg kuldmedali. Finaalis kohtus ta  Suurbritannia judoka Vareyga, kelle võitmiseks ipponiga ehk puhta heitega kulus 2 minutit ja 45 sekundit.

Pühapäev tõi Eesti judokatele korralikku medalilisa. Kehakaalus kuni -81kg maadlesid Edward Murel, Georgi Ladõgin ja Jevgeni Salejev. Murelile lõpuks 7. koht ja Ladõginile 5. koht. Hoopis lennukalt edenes Salejevi maadluspäev- kolmest eelringi konkurendist polnud talle vastast ning kõik alistusid ipponiga. Vaid finaalis sakslase Conradiga piirdus Salejevi edu tagasihoidlikumalt kahe yukoga, kuid tasuks esimene Euroopa Karikaetapi võit.

Kehakaalus -90kg  jõudis Aleksandr Marmeljuk kahe võidu ja ühe kaotusega pronksimatšini, alistades seal rootslase Dvarby kolme yukoga. Tulemuseks  pronksmedal.

Sel aastal Maailma karikaetapilt hõbeda võitnud Grigori Minaškinile (-100kg) oli kerge kõrgeid ootusi seada, kuid hollandlane Mol murdis esimeses ringis Minaškini vastupanu. Poolaka Fileki Minaškin küll alistas, kuid heitluses kolmanda koha eest Moseriga Šveitsist tuli Minaškinil kaotus vastu võtta ning kokkuvõttes viies koht.

Eestlasi jagus Tampere EK-etapile ka raskekaalus (+100kg). Õnneks suutis hiljuti kergelt õlga vigastanud Juhan Mettis edukalt võistelda ning tulemuseks pronksmedal. Juhan sakutas raskusteta hõlma küljest lahti nii austerlase Karneri kui Scherrenbergi Hollandist. Kehakaalu hilisem võitja Harmegnies Belgiast eestlasele võidumõtteid aga ei lubanud ja nii tuligi meie mehel asuda võitlusesse pronksi eest Hollandi esindajaga. Matš lõppes yukoga Eesti judoka kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles