Wembley soovib korraldada 2020. aasta jalgpalli EMi finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wembley staadion.
Wembley staadion. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu president Michel Platini on käinud välja idee, et 2020. aasta EM-finaalturniiri kohtumised võiksid toimuda rohkem kui kümnes riigis. Platini idee kohaselt võiks finaalturniiri kohtumisi võõrustada 12 kuni 13 riiki. Nüüd teatas Inglismaa Jalgpalli Liidu esimemees David Bernstein, et sellisel juhul võiks finaal toimuda Wembley staadionil.

«UEFA tahab sellisel juhul pidada poolfinaalid ja finaali samal staadionil või siis samas linnas ning ma arvan, et oleksime selleks valmis. Kindlasti saab konkurents olema tugev,» sõnas Bernstein Reutersile.

Alates 2016. aasta EMist osaleb finaalturniiril 24 meeskonda ning nii võib muudatusi tulla ka turniiride korraldamises. 2016. aasta EMi võõrustab Prantsusmaa, kuid paljud Euroopa riigid ei ole nii suure turniiri korraldamiseks üksi valmis.

Nii on Türgi avaldanud soovi võõrustada 2020. aasta EMi, kuid nad võivad oma soovist loobuda, kui Istanbul saab samaks aastaks suveolümpia korraldamise õiguse. Üheiselt on veel korraldamissoovi avaldanud ka Šotimaa, Wales ja Iirimaa.

Platini ideed arutatakse UEFA’s detsembris ja otsus võetakse vastu järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles