Eesti koondis on teise päeva järel Six Days Endurol 16. kohal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: EMF

Saksamaal, Sachsenringi ümbruses sõidetaval Red Bull Six Days Endurol ei toonud teine võistluspäev Eesti koondisele suuri muutusi. Koondiste arvestuses küll langeti koha võrra, kuid kõik kuus meest on rivis, sama kehtib ka klubikoondiste arvestuses sõitva Paikuse Motoclub tiimi kohta. Kokku sõideti teisel päeval kuus testi.

Eesti koondise kiireim mees oli taas Aigar Leok (TM), kes oli teise päeva kokkuvõttes oma klassi E3 viies. Samal kohal on ta E3 klassis ka peale kahte päeva, absoluutarvestuses on ta  17. kohal, kaotades liider Pierre Renet’le 4.34. Eestlastest järgnevad Aigarile vend Martin Leok (KTM), kelle koht üldarvestuses on 70 ja klassis E2 on ta 32. positisioonil. Üldarvestuse 173. ja klassi E1 58. kohalt leiame Toivo Nikopensiuse (Yamaha), Egon Üpraus (KTM) on üldarvestuse 183. ja klassi E3 45. kohal.

Toomas Triisal (Honda) purunes esimese testi poole peal kett, mille mees aga ise korda sai, küll aga tuli aga sellega nii ajakaotust kui lisaminuteid hilinemise eest. Õnneks kestis tsikkel päeva lõpuni korralikult ja mees on endiselt rivis. Tema koht on hetkel absoluudis 198. ja klassis E2 84. Tõnu Kallast (Gas-Gas) on peale kahte päeva absoluutarvestuse 204. ja klassi E3 49. kohal.

Rahvuskoondiste arvestuses on nimetatud kuuest mehest koosnev Eesti koondis 16. kohal, liidermeeskonnale Prantsusmaale on kaotust 1:47.32,6. Prantslased on heas hoos, nende käes on absoluudi neli esimest kohta. Pierre Renet' järel tulevad Antoine Meo, Christophe Nambotin ja Johnny Aubert, mehed mahuvad 37 sekundi sisse. Austraalia kaotab liidritele 12 minutiga, Itaalia pea 17 minutiga ja Soome 18 ja poole minutiga.

Klubikoondises sõitvad Mart Meeru (KTM), Vaido Kalm (KTM) ja Marek Uustalu (Gas-Gas) on teise päeva järel 61. kohal, kaotust liidrina jätkavale RFMEle 2:37.55,90.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles