USA vormel-1 etapp sai rohelise tule: FIA kiitis Austini raja heaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 MM-sarja liider Fernando Alonso ja teised piloodid saavad novembris kihutada uuel Austini ringrajal.
Vormel-1 MM-sarja liider Fernando Alonso ja teised piloodid saavad novembris kihutada uuel Austini ringrajal. Foto: SCANPIX

Tänavu Austinis peetava USA GP toimumise teelt kadus ka viimane takistus, sest Rahvusvahelise Autoliidu FIA ekspertkomisjon väljastas verivärskele ringrajale oma heakskiidu.

Austini rada sai Grade A hinnangu, mis lubab seal tipptasemel võistlusi korraldada. Vormel-1 sarja võidusõidudirektor Charlie Whiting tegi rajal koos arhitektide, ehitajate ja korraldajatega kahetunnise ringkäigu ning kirjeldas nähtut ülivõrretes.

«Kõik seninähtu on täielikust tippklassist ning viimase korraga võrreldes on areng hämmastav,» sõnas Whiting, kes viimati külastas rada augustis. «Nad on teinud fantastilist tööd. Raja ehituskvaliteet on täielik tipp, täpselt nagu me ootasimegi, ning mul pole vähimaidki etteheiteid.»

Whitingi hinnangul on rajal vähemalt kolm-neli head möödumiskohta. Eriti kiitis ta peasirgele järgnevat esimest kurvi, kuhu lähenetakse ülesmäge ning kurvi apeks ehk haripunkt ei ole ette nähtav. «See on võimas! Ma ei oska seda ühegi teise sõnaga kirjeldada ja kindlasti arvavad sõitjad siia saabudes samamoodi,» ütles Whiting Fox Sportsile.

USA GP toimub 18. novembril ning Whiting teeb rajal viimase ülevaatuse nädal varem. Hetkel on veel teha jäänud mõned maastikukujundus- ja värvimistööd, kuid need peaksid lõppema paari nädalaga.

Kuna uuel rajal pole hetkel veel autod sõitnud, saab sellest ülevaate mängusimulaatorite abil. Vaata videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles